Цікаве

Як обсмажити баклажан майже без олії

З баклажанів виходить багато чудових страв. Відразу згадуються фаршировані овочі, рулетики з сиром, та й просто смажені «кружечки».

Подробиці

Термічна обробка темно-фіолетового плода – обов’язковий процес. І якщо розігрівати баклажани на сковороді, то зазвичай не обходиться без великої кількості олії.

І ось тут з’являється серйозна проблема: овоч миттєво вбирає в’язку рідину. Зрозуміло, ця обставина не подобається людям, які стежать за фігурою. Адже хочеться, щоб овочевий продукт не втратив корисних властивостей та не набув надмірної калорійності.

І професійні кулінари знають, як досягти такого результату, не переборщуючи з масляним компонентом. Ось у чому полягає хитрість.

Як смажити баклажани майже без олії

Зрозуміло, що взагалі без використання олії не обійтися. Якщо цього інгредієнта не буде, то баклажани швидко перетворяться на вугілля прямо на сковороді.

А ось суттєво зменшити обсяг цього компонента дуже легко. Для цього потрібно попередньо обробити овоч.

Нарізані пластинками баклажани треба відправити в мікрохвильову піч на 5 хвилин. За цей час продукт частково дійде до готовності та помітно розм’якшиться.

Під час обсмажування такі баклажанні пластиночки майже не поглинатимуть масло.

Таким чином, перед викладанням підготовленого овоча на сковороду можна обмежитись лише легким протиранням поверхні посуду в’язкою рідиною.

Варто зазначити, що попередня обробка баклажанів допомагає не лише запобігти надмірному вбиранню олії, але й суттєво прискорити готування: овочі можна буде знімати зі сковороди буквально через півхвилини.

No Newer Articles

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

nine + one =

Back to top button