Світ

НАТО посилило охорону своєї авіабази в ФРН

НАТО посилило охорону своєї авіабази в ФРН

Фото: Google Maps

НАТО посилило охорону авіабазі в німецькому Гайленкірхені

Через можливу загрозу Північноатлантичний альянс посилює рівень безпеки на авіабазі в Гайленкірхені.

У Німеччині Північноатлантичний альянс посилив охорону своєї авіабази в Гайленкірхені та відправив додому частину співробітників. Про це у четвер, 22 серпня, повідомив Der Spiegel.

На ній базуються літаки-розвідники НАТО.

“Як запобіжний захід усіх співробітників, присутність яких не є обов’язковою для місії, відправили додому” – сказав речник бази.

За його словами, на ймовірність загрози вказують дані розвідки. Втім речник додав, що “це не викликає занепокоєння, а є виключно запобіжним заходом, щоб гарантувати, що ми можемо продовжувати наші критично важливі операції”.

Поліція підтвердила журналістам, що була залучена до роботи на авіабазі для підвищення рівня безпеки, проте подробиць не надавала.

Прикордонна служба Фінляндії матиме нові можливості для контролю за пересуванням осіб поблизу кордону з Росією, завдяки наданню дозволів на радіотехнічне спостереження. Тепер прикордонники зможуть відстежувати рух мобільних телефонів та інших пристроїв, що передають радіосигнали, як на фінській, так і на російській стороні кордону.

Ми писали, що країни Північноатлантичного альянсу реалізували свої плани у підготовці до швидкого розгортання сотень тисяч військових у стислі терміни.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

7 + eighteen =

Back to top button