Світ

Угорщина знайшла спосіб забезпечення країни нафтою


Сійярто заявив, що йдуть переговори щодо забезпечення збалансованого постачання нафти для Угорщини в довгостроковій перспективі.

Угорщина завершує переговори про забезпечення себе нафтою після того, як ускладнився транзит нафти російського Лукойлу через Україну. Про це 21 серпня заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто, повідомляє МТІ.

Він поскаржився на те, що Європейський Союз не хоче допомогти Угорщині вирішити проблему з транзитом нафти Лукойлу через Україну, яка “порушила Угоду про асоціацію”.

“Тому зараз повним ходом йдуть переговори щодо забезпечення збалансованого постачання нафти для Угорщини в довгостроковій перспективі, незважаючи на українські заходи і на те, що Європейська комісія нам не допомагає”, – заявив Сійярто.

За його словами, ці переговори “вже наближаються до фінішної прямої”, тому “ми можемо гарантувати постачання нафти в Угорщину в довгостроковій перспективі, незважаючи на заходи і недбалість Києва і Брюсселя”.

Сійярто запевнив, що з постачанням газу (теж переважно з Росії) до Угорщини немає ніяких проблем попри бойові дії в Курській області, де розташована газорозподільча станція Суджа.

Нагадаємо, російська компанія Лукойл припинила транспортування нафти в Угорщину з кінця червня 2024 року після того, як РНБО розширила проти нього санкції.

Угорщина відповіла на пропозицію ЄК отримувати нафту через Хорватію

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

sixteen − three =

Back to top button