Події

Італія видала Україні підозрюваного в організації схеми викрадення автівок та…

Італія видала Україні підозрюваного в організації схеми викрадення автівок та отримання викупу за них

????За результатами розгляду запиту Офісу Генерального прокурора компетентними органами Італії прийнято рішення про видачу (екстрадицію) громадянина рф, який розшукувався для притягнення до кримінальної відповідальності за вчинення низки злочинів.

????У співпраці з правоохоронними органами Республіки Польща підозрюваного, якого затримали в Італії у 2023 році, доставили в Україну.

????За даними слідства, екстрадований організував злочинну схему викрадення автівок та вимагання у власників коштів за їх повернення ( 5 ст. 27 ч. 2, 3 ст. 289, ч. 2 ст. 189 КК України).

????До злочинної діяльності громадянин рф залучив групу осіб, які у Телеграм чаті пропонували власникам викрадених автомобілів повернути їх за пів ціни. Якщо вони відмовлявся сплачувати грошову винагороду, підозрювані реалізовували транспортний засіб або розбирали його та продавали запчастини, змінюючи номерні знаки рам, кузовів та агрегатів.

????Кошти потерпілі перераховували на електронні гаманці різних криптосервісів.

????У серпні 2022 року правоохоронці припинили діяльність автовикрадачів. Тоді було проведено понад 50 обшуків на території дев’яти областей. П’ятьом учасникам групи було повідомлено про підозру, а організатора – громадянина рф – оголошено в міжнародний розшук.

????Наразі йому обрано запобіжний захід – тримання під вартою з правом внесення застави в розмірі 15 млн 140 тис грн.

????Досудове розслідування – ГСУ Нацполіції України спільно з Департаментом карного розшуку і Департаментом міжнародного поліцейського співробітництва Нацполіції України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

three − one =

Back to top button