Україна

Президент анонсував створення міністерства єдності


Президент анонсував створення міністерства єдності

Зеленський наголосив, що освітні, культурні та інформаційні потреби українців в інших країнах вимагають більшої активності від держави.

Президент Володимир Зеленський заявив, що в Україні створять інституцію, яка об’єднуватиме українців за кордоном та сприятиме протидії російським наративам. Про це він сказав на нараді керівників закордонних дипломатичних установ України, передає Офіс Президента.

“Разом зі звичною роботою через систему МЗС України, про це говорили з Прем’єр-міністром, готуємо запуск нової інституції, яка забезпечить достатню силу глобальної української єдності. Мільйони наших людей в інших країнах, їхні зв’язки й відносини з Україною, захист наших спільних інтересів як нації – усе це буде сферою відповідальності нової інституції. Фактично це має бути міністерство української єдності та протидії російським впливам на українців. Передусім, за кордоном”, – зазначив Зеленський.

Глава держави наголосив, що освітні, культурні та інформаційні потреби українців в інших країнах вимагають більшої активності від держави. За його словами, це – принципово нове завдання для України, пов’язане із кількістю співвітчизників за кордоном, і одна система МЗС із цим не впорається.

“Потрібна інституція, яка вестиме інші державні інституції до визначених цілей. Найближчим часом представимо всі деталі”, – сказав президент.

Він додав, що держава має модернізувати свої інституції так, аби вони відповідали сучасному завданню єднання всіх українців навколо України, навколо захисту України та навколо зміцнення позицій у світі.

“Вважаю, що для цього ми повинні посилити нашу інституційну присутність у країнах-партнерах. Це буде зроблено двома шляхами. Так, уже ухвалено рішення про відкриття нових консульств України за кордоном, зокрема в Польщі, Німеччині, Болгарії, Італії, Чехії, Словаччині, Франції. Десь – додаткові, десь – перші в історії, але це дуже важливо – там, де є присутність українців, там, де українські спільноти потребують більшої уваги”, – зазначив Зеленський.

Раніше повідомлялося, що Україна спільно з Управлінням верховного комісара ООН із біженців запускає платформу “Україна – це Дім”. Вона допоможе українцям за кордоном, які хочуть повернутися на Батьківщину і потребують допомогу.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

7 + 17 =

Back to top button