Світ

У РФ заявили, що з курського прикордоння виїхали понад 120 тисяч людей

У РФ заявили, що з курського прикордоння виїхали понад 120 тисяч людей

Фото: Російські ЗМІ

З курського прикордоння виїхали понад 120 тисяч людей

МНС РФ повідомило про виїзд понад 120 тисяч осіб із прикордонних районів Курської області.

З територій дев’яти прикордонних районів Курської області відселено понад 121 тис. осіб. За минулу добу вибуло самостійно та організованими колонами понад 650 осіб. Про це 19 серпня повідомила пресслужба МНС РФ.

Зазначається, що на території області розгорнуто 84 пункти тимчасового розміщення, в яких проживає понад 6,5 тис. осіб. Організовано переміщення жителів регіону до інших суб’єктів РФ залізничним транспортом та автобусними колонами.

За добу спеціально сформованим поїздом 300 жителів Курської області доставлено до Тамбовської, Самарської та Саратівської областей.

Загалом у 23 регіонах працюють 120 пунктів тимчасового розміщення (ПВР). Вони продовжують перебувати близько 3 тис. осіб, зокрема понад 1,2 тис. дітей.

Робота з відселення мешканців прикордонних районів та розміщення їх на безпечних територіях триває

Нині у 57 суб’єктів РФ готові до прийому понад 390 ПВР загальною місткістю понад 19 тис. людина.

За добу сімома автоколоннами в регіон доставлено понад 250 тонн гуманітарної допомоги. Її розподіляють за пунктами тимчасового розміщення вимушених переселенців. Загалом за час надзвичайної ситуації до Курської області прибуло понад 2,4 тис. тонн гуманітарних вантажів.

Нагадаємо, влада Курської області РФ скасувала дію запровадженого раніше режиму надзвичайної ситуації регіонального характеру в запровадила режим надзвичайної ситуації федерального рівня. 

Також повідомлялося, що Мінреінтеграції відкрило цілодобову гарячу лінію для мешканців Курської області, які потребують гуманітарної допомоги або ж хочуть евакуюватися в Україну.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

eighteen − six =

Back to top button