Події

#ЦПД_пояснює: ⚡️ «Мародерство ЗСУ» та «крематорії у Сумах»: нова хвиля фейків ru-…

#ЦПД_пояснює:

⚡️ «Мародерство ЗСУ» та «крематорії у Сумах»: нова хвиля фейків ru-пропаганди про події в курській області

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити російський інформаційний простір та виявляти нові фейки і маніпуляції, які поширюються ворожою пропагандою довкола подій у курській області.

ЦПД зафіксував чергову хвилю дезінформаційних публікацій довкола таких тем:

▫️«Масове мародерство». З метою дискредитації українських військових російська пропаганда масово поширює відео, які нібито свідчать про мародерство військовослужбовців ЗСУ у курській області. Водночас у мережі наявна велика кількість записів, як саме місцеві жителі грабують магазини, що залишилися без нагляду в умовах бойових дій.

▫️«ЗСУ беруть у заручники всіх чоловіків». ru-пропаганда продовжує спроби звинуватити ЗСУ у знущаннях з цивільних жителів курської області, поширюючи відео, на якому буцімто українські військові заводять до кузова вантажівки групу чоловіків. Ворожі медіа стверджують, що чоловіки нібито цивільні, і їх «беруть у заручники», хоча більшість з них – у військовій формі.

▫️«Руйнування могил». Пропагандисти активно поширюють відео, на якому український військовий збиває герб рф з символічного прикордонного стовпа на вході до кладовища прикордонників у курській області, заявляючи, ніби йдеться про «осквернення могил».

▫️«Мобільні крематорії». Тиражується фейк про доставку у Суми мобільних крематоріїв, з використанням яких українська влада нібито планує знищити «тисячі» тіл загиблих у курській області військових. Дописи супроводжуються фото такого крематорію на тлі зимової погоди.

▫️«Звірства іноземних найманців». російські пропагандисти продовжують бездоказово розповідати про іноземних найманців, які нібито «чинять звірства» у курській області. У такий спосіб росіяни намагаються звинуватити у причетності іноземних держав до операції у курській області для просування наративу про «війну з НАТО».

???? Центр протидії дезінформації

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

seven − 1 =

Back to top button