Україна

Розпочалося формування наглядової ради у Медичних закупівлях


Розпочалося формування наглядової ради у Медичних закупівлях

Пошук та відбір кандидатів до складу Наглядової ради здійснюватиметься за допомогою проєкта SAFEMed, який фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Міністерство охорони здоров’я України оголосило про початок процесу формування Наглядової ради у ДР Медичні закупівлі України (МЗУ). Про це інформує пресслужба МОЗ.

Відповідне рішення закріплено у наказі МОЗ №1403 від 9 серпня.

Наглядова рада виконуватиме “функції контролю за стабільністю діяльності підприємства та допомагатиме тримати стійкість в умовах невизначеності”.

Конкурс складатиметься з етапів:

  • Оприлюднення інформації. Оголошення про конкурс незабаром буде опубліковано на офіційному сайті МОЗ та МЗУ. Воно включатиме опис вимог до кандидатів, терміни подання заявок, перелік необхідних документів тощо;
  • Прийом заявок. Збір документів від кандидатів, що підтверджують їхню кваліфікацію, досвід тощо відповідно до вимог конкурсу;
  • Перевірка відповідності та оцінка. На цьому етапі рекрутинговою агенцією перевіряються документи на відповідність вимогам конкурсу та достовірності поданої інформації, проводиться кваліфікація кандидатів;
  • Відбір кандидатів. На основі оцінки кандидатів агенція формує список рекомендованих кандидатур для розгляду Номінаційним комітетом;
  • Затвердження кандидатур. На цьому етапі Номінаційний комітет має провести співбесіди, за результатами яких прийняти рішення щодо визначення рекомендованих претендентів на посади.

Представлення рекомендованих кандидатур для затвердження Урядом та офіційне призначення. Призначення на посаду членів Наглядової Ради стратегічно важливих для економіки України підприємств, до яких, зокрема відносяться Медичні закупівлі України, здійснюється МОЗ після погодження урядом запропонованих Номінаційним комітетом кандидатур.

Наглядова рада має бути сформована до кінця 2024 року. До її складу увійдуть п’ятеро осіб. Три незалежних члени, що обиратимуться на конкурсній основі за підтримки міжнародної рекрутингової агенції та два члени – представники держави зі сфери охорони здоров’я, що будуть визначені МОЗ.

Пошук та відбір кандидатів до складу Наглядової ради здійснюватиметься за допомогою проєкта SAFEMed, який фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Концепцію даного процесу підготували за підтримки Представництва ЄС в Україні.

Раніше ми повідомляли, що Міністерство охорони здоров’я затвердило перших вісім учасників наглядово-ревізійної Ради, яка була створена після скандалу навколо тендеру з відновленням Охматдиту.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

twenty − 11 =

Back to top button