Світ

Іранські хакери атакували топ-політиків США

Іранські хакери атакували топ-політиків США

Фото: abc.net.au

Іран здійснив хакерську атаку на США

Іран націлився, зокрема, на адміністрацію Байдена-Гарріс і пов’язані з нею президентські кампанії.

Іран у рамках фішингової атаки атакував близько десятка людей, пов’язаних із президентом США Джо Байденом, віце-президентом Камалою Гарріс та колишнім президентом Дональдом Трампом. Про це у середу, 14 серпня, повідомляє Axios із посиланням на червневий звіт Google.

Зазначається, що в доповіді вперше офіційно сказано, що Іран націлився, зокрема, на адміністрацію Байдена-Гарріс і пов’язані з нею президентські кампанії.

Google у своєму звіті вказує, що APT42 – іранська урядова хакерська група, відома як Charming Kitten та Mint Sandstorm – у травні та червні атакувала близько десятка людей. Одна з атак була проти високопоставленого політичного консультанта і виявилася успішною.

Дослідники безпеки Google досі фіксують спроби APT42 зламати особисті облікові записи електронної пошти, пов’язані з Байденом, Гарріс та Трампом.

Як пише Axios, прийоми APT42 включають впровадження шкідливих посилань як у текст електронних листів, так і у звичайні на вигляд PDF-вкладення, що ускладнює виявлення їх користувачами.

Крім того, відомо, що дана група хакерів взаємодіє з жертвами на платформах зашифрованих повідомлень, таких як Signal і WhatsApp, щоб викликати довіру.

Нагадаємо, у 2020 році хакери з Ірану здійснили кібератаку на один з урядових сайтів США і зламали громадську федеральну базу даних урядових документів.

Хакери атакували уряд Швейцарії та інших органів влади

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

one × 5 =

Back to top button