Події

Підсумки 10.08: Погрози з півночі і втрати мирних

Підсумки 10.08: Погрози з півночі і втрати мирних

Фото: Facebook/Aris Messinis

Кількість жертв війни серед цивільного населення в Україні росте

Білорусь перекидає війська та ракети до кордону з Україною; У липні в Україні загинуло щонайменше 219 мирних жителів і 1018 людей зазнали поранень. Kореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

Білорусь перекидає до українських кордонів війська та техніку

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко віддав вказівку посилити угруповання військ на Гомельському і Мозирському тактичних напрямках. Військові частини сил спеціальних операцій, сухопутних військ, ракетних військ отримали завдання на здійснення маршів у призначені райони. Також Білорусь перекидає до південних кордонів реактивні системи Полонез і комплекси Іскандер.

В ООН заявили про рекордну кількість загиблих цивільних в Україні через війну

Кількість втрат серед цивільних осіб в липні була найвищою з жовтня 2022 року, коли загинули 317 цивільні особи і 795 було поранено. Найбільша кількість втрат була зафіксована 8 липня, коли російські збройні сили завдали ударів високоточними ракетами по цілях у Києві, Дніпрі, Кривому Розі (Дніпропетровська область) і Київській області. Загалом під час атак загинули щонайменше 43 цивільні особи, у тому числі 5 дітей, а 147 зазнали поранення, у тому числі 7 дітей.

Рятувальники завершили розбір завалів у Констянтиновці

У Костянтинівці Донецької області завершено розбір завалів торговельного центру, по якому російські воєнні злочинці завдали удару 9 серпня. Внаслідок російського обстрілу загинуло 14 осіб та поранено 44 особи.

Із восьми невстановлених тіл криміналісти поліції ідентифікували п’ять: три жінки та двоє дітей – дівчат 2012 та 2014 р.н. 

Серед загиблих – поліцейський Максим Кислюк. Інспектор сектору кадрового забезпечення Краматорського районного управління поліції перебував у наряді, коли російські війська вдарили ракетою по торговельному центру. Він дістав смертельне поранення.

ВМС знищили газову вишку у Чорному морі

Військово-морські сили України вночі знищили одну із газових вишок у Чорному морі. На цій вишці окупанти тримали розвідувальне обладнання та до 40 осіб особового складу.

У Криму знищено російський катер типу Тунєц

Поблизу населеного пункту Чорноморське у Криму в ніч на 9 серпня воїни спецпідрозділу Головного управління розвідки Міністерства оборони України Group 13 за допомогою ударного морського дрона MAGURA V5 знищили швидкісний катер проєкту КС 701 типу Тунєц. Швидкісні транспортно-десантні катери проєкту КС 701 росіяни в Криму використовували для патрулювання акваторії та логістики.

Воєнні пропагандисти РФ скаржаться на втрату гелікоптера Ка-52 у Курській області

Російські воєнні пропагандисти стверджують, що 10 серпня було збито російський гелікоптер Ка-52 Алігатор. Місцем події ворог попередньо називає Курську область, куди нібито нещодавно зайшли українські сили. Пропагандисти стверджують, що Сили оборони збили Алігатора прямим влучанням з переносного зенітно-ракетного комплексу Stinger.

У Херсонській ОВА розширили список населених пунктів, де запроваджують обов’язкову евакуацію

Таких 50. Керівник Херсонської ОВА підкреслив, що останнім часом російський терор посилюється, регіон щодня зазнає чимало обстрілів. Зокрема значно активізували росіяни використання дронів. За останній місяць через ворожі удари в області значно зросла кількість постраждалих серед мирних жителів.

Затверджено перших учасників Ради з відновлення Охматдиту

Це представники від благодійників, які зробили найбільші пожертви, проектів міжнародної технічної допомоги, дипломатичних установ іноземних держав в Україні, міжнародних та міжурядових організацій і фондів, а також по одному представнику МОЗ України та Охматдиту.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

fifteen + 18 =

Back to top button