Світ

США намагаються конфіскувати гроші Лазаренка на користь України

США намагаються конфіскувати гроші Лазаренка на користь України

Павло Лазаренко

Американський мін’юст зазначає, що мва про конфіскацію понад 200 млн доларів, арештованих у різних країнах.

Мін’юст США через процедуру цивільної конфіскації намагається повернути на користь України понад 200 млн доларів українського екс-прем’єра Павла Лазаренка. Про це заявила керівниця міжнародного підрозділу відділу з питань відмивання грошей і повернення активів Міністерства юстиції США Мері Батлер, повідомляє Голос Америки.

Лазаренку раніше виніс вирок суд Північного округу Каліфорнії в Сан-Франциско, де він відбув покарання близько шести років у в’язниці. Проте обсяг звинувачень у справі, за якою Лазаренка було визнано винним, був значно вужчим за ті, що перебувають у юрисдикції американського відомства.

“Я рада повідомити, що ми досягли ще одного рішення, яке наближає нас до можливості дістати остаточне рішення щодо конфіскації. Тоді Лазаренко може оскаржувати це скільки йому завгодно. Але ми й нині рухаємося вперед. Може йтися про понад 200 мільйонів доларів. Це багато грошей і багато чутливих питань”, – сказала Батлер.

Мова про конфіскацію понад 200 млн доларів, арештованих у різних країнах. Судові процеси тривають близько 20 років.


Павло Лазаренко був затриманий у США у лютому 1999 року, коли він втік з України. У той час його також розшукувала Швейцарія.

У 2009 році йому оголосили остаточний вердикт суду у Сполучених Штатах, який визнав його винним у відмиванні 22,85 млн доларів і призначив покарання у вигляді восьми років тюрми. Лазаренко вийшов на волю у 2012 році.

У Швейцарії його засудили до умовного ув’язнення на 1,5 року, а також конфіскацію грошей і штрафи. Україні передали 6,5 млн доларів від Швейцарії з викрадених Лазаренком коштів.

Раніше в 2018 році 1News писав, що суд округу Колумбія на два місяці подовжив термін, відведений на переговори між урядом США й екс-прем’єром України Павлом Лазаренком щодо мирової угоди.

ЗМІ: У справі Лазаренка в США готують угоду

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

four × 2 =

Back to top button