Світ

Угорщина дозволила громадянам РФ в’їзд без перевірок

Угорщина дозволила громадянам РФ в їзд без перевірок

Орбан відкрив росіянам легкий в’їзд в ЄС

В ЄС вважають, що Орбан створює загрози для безпеки усього ЄС, адже серед іноземців, які без перевірок в’їжджають на територію Євросоюзу, можуть бути шпигуни і терористи.

Влада Угорщини вкотре викликала невдоволення в Європейському Союзі, дозволивши росіянам та білорусам в’їжджати в ЄС без перевірок безпеки, повідомляє німецьке видання RND.

Зазначається, що угорський прем’єр Віктор Орбан стає загрозою для безпеки, адже серед іноземців, які прибули на територію Європейського Союзу, можуть бути російські шпигуни і терористи.

“Ось уже кілька днів росіяни можуть безперешкодно в’їжджати в ЄС через Угорщину без жодних перевірок і переїжджати в інші країни Євросоюзу. Це стало можливим завдяки програми реєстрації в Угорщині як заробітчан, яку прем’єр-міністр Віктор Орбан поширив на вихідців із Росії та Білорусі в липні”, – зазначають журналісти.

Експерт із зовнішньої політики ЄС, депутат Європарламенту Сергій Лагодинський вважає неправильним дозволяти в’їзд без перевірки безпеки в умовах, коли уряд РФ намагається послабити Європу за допомогою гібридних атак.

Нагадаємо, у Фінляндії заявили, що слід задуматися над перебування Угорщини в ЄС.

А у МЗС Польщі порадили Орбану створити союз з Путіним та вийти з НАТО.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

fifteen − one =

Back to top button