Україна

В Міноборони сказали, скільки військових страждають на ПТСР


В Міноборони сказали, скільки військових страждають на ПТСР

Кількість військовослужбовців з неврологічними захворюваннями, пов’язаними зі стресом, поступово зростає.

ПТСР (посттравматичний стесовий розлад) фіксується у 29% випадків від загальної кількості невралгічних захворювань, якими страждають українські військові і ця цифра буде зростати. Про це у неділю, 28 липня, розповіла очільниця Департаменту охорони здоров’я Міністерства оборони України Оксана Сухорукова.

За її словами, Міноборони “активно працює” над створенням системи психологічної підтримки і допомоги для військовослужбовців.

Вона наголосила на важливості надання психологічної підтримки і допомоги військовослужбовцям на всіх етапах служби й окреслила чотири основні етапи психологічної допомоги: самодопомога або допомога за принципом “рівний-рівному”, кризові інтервенції, психологічні пункти розвитку на безпечній відстані від лінії фронту, довготривала психологічна допомога.

“Особливу увагу варто приділяти підтримці військовослужбовців, які повертаються з полону, та їхніх родин”, – зазначила Сухорукова.
 
В МВС України заявили, що 60% тих, хто чинить домашнє насильство, є військовими.
 
Кількість встановлених діагнозів посттравматичних стресових розладів (ПТСР) за короткий час зросла з трьох тисяч до майже восьми тисяч зареєстрованих випадків.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 + 2 =

Back to top button