Світ

Між Туреччиною та Німеччиною виникла суперечка через кебаб

Між Туреччиною та Німеччиною виникла суперечка через кебаб

Фото: Unsplash

Між Туреччиною та Німеччиною виникла суперечка через страву

За даними Асоціації виробників дьонер-кебабів Європи (ATDID), на Німеччину припадає дві третини продажів цього товару на європейському ринку, обсяг якого оцінюють у 2,4 мільярда євро на рік.

Міжнародна федерація дьонерів (UDOFED), що базується в Туреччині, подала заявку до Європейської комісії на надання дьонер-кебабу статусу гарантованої традиційної спеціальності (TSG). Однак Німеччина заявила, що кебаб належить їй. Про це у п’ятницю, 26 липня, пишуть AFP та Bild.

Вказується, що статус означав би, що приготування дьонер-кебабу в ЄС буде відповідати суворому переліку критеріїв – від точного складу м’яса і спецій до товщини ножа, яким нарізають м’ясо. А ті, хто не виконує ці вимоги, не зможе називати свій товар дьонер-кебабом.

У Берліні ж заявили, що дьонер-кебаб у 1972 році винайшли в Німеччині.

“Кожен, хто готує кебаб, буде сам вирішувати без вказівок з Анкари, як його готувати”, – заявив міністр сільського господарства Німеччини Джем Оздемір, батьки якого емігрували з Туреччини.

Він зазначив, що німецьке Міністерство сільського господарства сприйняло заявку Туреччини “зі здивуванням” та пригрозив “економічними наслідками” для турецької сторони. 

Аби вирішити суперечку, уряд Німеччини подав протест проти турецької заявки. Тепер Європейська комісія повинна вирішити, чи є заперечення Берліна прийнятним. Якщо так, то обидві сторони повинні будуть досягти компромісу протягом пів року.

Шеф-кухар та автор кулінарних книг українського походження, яка мешкає в Лондоні, Оля Геркулес вперше потрапила до списку найнатхненніших та найвпливовіших жінок Британії за версією Vogue.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 − 13 =

Back to top button