Україна

Україна сподівається на $500 млн фіндопомоги від Німеччини щомісяця


Україна сподівається на $500 млн фіндопомоги від Німеччини щомісяця

Український бюджет щомісяця потребує чотирьох-п’яти млрд доларів, з них 500 млн доларів могла б узяти на себе ФРН.

 
Україна висловлює надію на отримання від Німеччини 500 мільйонів доларів щомісяця задля фінансування українського бюджету воєнного часу. Про це німецьким виданням повідомив радник президента Володимира Зеленського з економічних питань Олександр Роднянський, повідомляє ZDF.
 
“Йдеться про надійний графік – як мінімум на найближчі півроку. Нам потрібно чотири-п’ять мільярдів доларів для нашого бюджету щомісяця”, – зазначив він.
 
Чиновник вважає, що Німеччина “могла б узяти на себе близько 500 мільйонів доларів на місяць, особливо з перспективою на 2023 рік”. Загалом Україна сподівається на два мільярди доларів на місяць від ЄС.
 
За його словами, російські безпілотники і ракетні атаки знищили 30 відсотків електростанцій та 40 відсотків енергетичної інфраструктури. Україна передусім експортувала електроенергію та отримувала значні доходи. Це підтримувало валюту і стабілізувало резерви центрального банку.
 
Радник зазначив, що російські військові злочинці, на жаль, “досягнули своєї мети – задушити український експорт електроенергії”.
 
Він наголосив, що атаки також є цілеспрямованим ударом по енергетичній безпеці ЄС.
 
Роднянський додав, що Україна сподівається на екстрену допомогу у вигляді дизельних генераторів, аварійних електрогенераторів чи мобільних електростанцій від Заходу.
 
Як повідомлялося, канцлер ФРН Олаф Шольц заявив, що відновлення України стане складним проектом “на покоління”, але це водночас можливість зробити її більш просунутою та сучасною, ніж до війни.
 
Новини від Кореспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button