Світ

В ISW назвали умови успішних контрнаступальних операцій ЗСУ


Експерти вважають, що середньостроковій і довгостроковій перспективі, Росія не зможе нарощувати кількість особового складу й техніки.

Росія починає відчувати дефіцит озброєнь і живої сили. Разом з допомогою західних союзників цей фактор дасть Збройним силам України з часом провести успішні контрнаступальні операції. Про це заявили аналітики  Інституту вивчення війни (ISW) з посиланням на інтерв’ю головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського виданню The Guardian.

Той вказав, що окупанти за останні два з половиною роки суттєво збільшили свої людські та матеріальні ресурси для війни. Проте експерти наголошують, що це не свідчить про раптове збільшення присутності військових РФ  в Україні, а скоріше відображають кадровий і матеріальний дефіцит самої української армії.

В ISW вважають, що в середньостроковій і довгостроковій перспективі, Росія не зможе нарощувати кількість особового складу й техніки для бойових дій. Країна-агресор також вичерпує свої обмежені запаси зброї часів СРСР. Поки незрозуміло, чи зможе оборонна промисловість РФ виробляти достатню кількість техніки, щоб витримати високий рівень втрат навіть при подальшій економічній мобілізації.

На думку експертів, Кремлю все ж доведеться додатково мобілізувати російську економіку й оборонну промисловість. Заяви Сирського доводять, що Сили оборони успішно захищали та звільняли територію, попри всі переваги ворога.

В ISW вважають, що Сили оборони можуть боротися за ініціативу на полі бою та, зрештою, створити умови для проведення як обмежених, так і широкомасштабних контрнаступальних операцій за умови своєчасної і належної допомоги з боку Заходу в галузі безпеки.

Убезпечити F-16: ISW розповів про знищення ППО РФ

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

seven − one =

Back to top button