Україна

Викрито банду, яка привласнила квартири померлих людей на Київщині


Викрито банду, яка привласнила квартири померлих людей на Київщині

Впродовж 2022-2023 років учасники шахрайської схеми заволоділи п’ятьма квартирами у місті Біла Церква загальною вартістю майже 4 млн грн.

Викрито вісьмох жителів Київщини, які незаконно привласнювали квартири померлих людей. Про це повідомляє обласна прокуратура.

Зазначається, що підозрювані підшукували об’єкти нерухомості, власники яких померли, а їхнє майно підлягало передачі територіальній громаді як відумерлий спадок. Використовуючи документи, що містили недостовірні дані, вони доводили факт спільного проживання з померлими та оформляли право власності на себе або підставних осіб. А надалі продавали нерухомість добросовісним покупцям.

За такою схемою впродовж 2022-2023 років учасники шахрайської схеми заволоділи п’ятьма квартирами у місті Біла Церква загальною вартістю майже 4 млн грн. Три з них вони відчужили, на дві у ході досудового розслідування накладено арешт.

Фігурантам було повідомлено про підозру за фактами шахрайства. Суд застосував до підозрюваних запобіжні заходи у вигляді домашнього арешту. Прокуратура оскаржить рішення в апеляційному порядку, вимагаючи для них тримання під вартою.

Нагадаємо, торік у Києві шахраї продавали чужі квартири за підробленими документами.

Також повідомлялося, що викрито групу шахраїв, які діяли під виглядом співробітників служби безпеки банку.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

fourteen − thirteen =

Back to top button