Світ

У Москві рекордно підвищили виплати охочим воювати в Україні

У Москві рекордно підвищили виплати охочим воювати в Україні

Фото: ГУР

У РФ вимушені підвищувати виплати, щоб знайти добровольців

Загалом, ті, хто зі столиці вирушає на війну, вже у перший рік мають заробити 5,2 мільйона рублів (близько 60 тисяч доларів), якщо виживуть.

Московська влада у вівторок, 23 липня, підняла виплати охочим воювати в Україні до рекордних 1,9 мільйона рублів (22 тисячі доларів). Як пише Bloomberg, це чергова ознака посилення тиску, щоб знайти достатню кількість замін для військових, значна кількість яких вже були убиті і поранені на полі бою.

Зазначається, що мер столиці РФ Сєргєй Собянін видав розпорядження, яке передбачає величезну нову надбавку добровольцям, які підпишуть військові контракти.

Тепер окупанти-добровольці з Москви будуть отримувати разово 1,9 мільйона рублів на додаток до 600 тисяч рублів, які щомісяця виплачує міська влада на доплату до заробітної плати та премій, запропонованих Міністерством оборони Росії.

Загалом, згідно з указом, ті, хто вирушає на війну, вже у перший рік мають заробити 5,2 мільйона рублів (близько 60 тисяч доларів), якщо виживуть. Середньомісячна зарплата в столиці в минулому році склала близько 139 тисяч рублів (трохи більше 1600 доларів), свідчать дані Росстату.

Ця пропозиція ставить Москву в лідери гонки заробітної плати серед російських регіонів, які прагнуть знайти новобранців для армії РФ на тлі величезних втрат у війні в Україні, яка триває третій рік. Оскільки Кремль прагне уникнути повторення непопулярної мобілізації 300 тисяч резервістів у вересні 2022 року, чиновники покладаються на грошові стимули, щоб досягти мети залучити цього року чверть мільйона солдатів.

Нагадаємо, за даними Генштабу ЗСУ, за попередню добу українські захисники знищили 1220 окупантів. Загальна кількість втрат російської армії з початку вторгнення становить 568 980 військових.

Втрати армії РФ оновили рекорд – розвідка Британії

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

fifteen − 14 =

Back to top button