Україна

Кіберфахівці ГУР атакували банківську систему РФ


Кіберфахівці ГУР атакували банківську систему РФ

Внаслідок хакерської атаки у РФ припинилася або значно ускладнилася робота платіжних систем, мобільних додатків банків, особистих кабінетів, системи оплати послугю

Фахівці Головного управління розвідки Міноборони України 14 липня розпочали масовану кібератаку на банківську систему держави-агресора. Не працюють Райффайзен банк, ВТБ, Сбербанк Альфа банк і не лише. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на джерело в спецслужбах.

Зазначається, що внаслідок хакерської атаки у РФ припинилася або значно ускладнилася робота платіжних систем, мобільних додатків банків, особистих кабінетів, системи оплати послуг в громадському транспорті тощо. Також спостерігаються перебої в роботі основних мобільних операторів та інтернет-провайдерів РФ.

Користувачі на всій території Росії не можуть скористатися цифровими послугами відразу низки основних банківських установ. Зокрема, онлайн-сервіси не працюють або суттєво деградували у Альфа-банку, Сбербанку, Райффайзен банку, ВТБ Банку, РСХБ Банку, Газпромбанку, Т-Банку, онлайн-банкінгу iBank.

Також заблокована або відчутно порушена робота національних платіжних систем терористів – Системи швидких платежів СБП та Національної системи платіжних карт НСПК.

Крім того, користувачі у соцмережах масово скаржаться на неможливість скористатися мобільним звʼязком або мобільним інтернетом від Білайн, Мегафон, Теле2 та Ростелеком.

У РФ вже визнали, що масовий збій в роботі онлайн-сервісів є наслідком атаки “політично мотивованих хакерів”.

В українській розвідці зазначають, що атака ще триває.

Нагадаємо, українські хакери атакували кілька компаній в Росії, які підтримують війну та допомагають окупаційним військам.

Раніше кіберфахівці Головного управління розвідки Міністерства оборони України “вимкнули” в Криму касові апарати і зупинили рух по Керченському мосту.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

five × 3 =

Back to top button