Україна

За пів року держава спрямувала ₴888 млрд у безпеку та оборону


За пів року держава спрямувала ₴888 млрд у безпеку та оборону

Кошти скерували зокрема на придбання військової техніки, озброєння, боєприпасів, продукції оборонного призначення, засобів індивідуального захисту, пально-мастильних матеріалів, продуктів харчування.

За січень-червень 2024 року видатки загального фонду держбюджету на цей сектор становили 888,4 млрд гривень (57,5 % від усієї суми видатків загального фонду держбюджету). Про це інформує пресслужба Міністерства фінансів у вівторок, 23 липня.

Тоді як у червні з держбюджету на сектор безпеки й оборони використано 155,6 млрд грн.

Зауважується, що кошти спрямовані на:

  • грошове забезпечення для військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу, поліціянтів;
  • придбання військової/спеціальної техніки, озброєння, боєприпасів, продукції оборонного призначення, засобів індивідуального захисту (шоломів, бронежилетів та іншого спеціального екіпірування), пально-мастильних матеріалів, продуктів харчування;
  • медичне забезпечення;
  • інші витрати для забезпечення діяльності відповідних органів та формувань.

У відомстві закликали підтримувати Збройні Сили України, сумлінно сплачуючи податки, а також інвестуючи у військові облігації.

Раніше міністерка соціальної політики Оксана Жолнович пояснила, що під час війни в Україні пріоритетними є військові видатки. За ними вже слідують по черговості соціальні виплати, тому можуть бути затримки.

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

15 − six =

Back to top button