Світ

Джонсон закликав Байдена піти у відставку, Білий дім відповів

Джонсон закликав Байдена піти у відставку, Білий дім відповів

Фото: Unsplash

Спікер Палати представників Майк Джонсон закликав Байдена негайно подати у відставку

Американський лідер Джо Байден вийшов із президентських перегонів, підтримавши кандидатуру Камали Гарріс.

Спікер Палати представників Сполучених Штатів Америки Майк Джонсон закликав президента Джо Байдена негайно піти у відставку. Таким чином у неділю, 21 липня, у мікроблозі X він відреагував на рішення американського лідера вийти з перегонів 

“Демократична партія викреслила кандидата від демократів з виборчих бюлетенів трохи більше ніж за 100 днів до виборів. Визнавши недійсними голоси понад 14 мільйонів американців, які обрали Джо Байдена кандидатом у президенти від демократів, самопроголошена “партія демократії” довела прямо протилежне”, – написав Джонсон.

Республіканець назвав Камалу Гарріс співвласницею “катастрофічних політичних провалів адміністрації Байдена”, зазначивши, що її балотування не покращить перспективи демократів. 

“Незалежно від хаосу в нинішньому Білому домі, нашим супротивникам по всьому світу слід нагадати, що Конгрес США, американські військові та американський народ повністю готові і віддані справі захисту наших інтересів як вдома, так і за кордоном. Якщо Джо Байден не готовий балотуватися в президенти, він не може бути президентом. Він повинен негайно піти у відставку”, – додав він.

Тим часом, як заявив заступник прессекретаря Білого дому Ендрю Бейтс  в інтерв’ю CNN, Джо Байден “із нетерпінням” чекає на закінчення свого президентського терміну, однак залишатиметься на посаді до кінця.

“Президент Байден успадкував економіку, що перебуває у вільному падінні, рівень насильницької злочинності, який стрімко зростає, і союзи, що розвалилися, свого попередника. Він змінив ситуацію, забезпечивши найвище економічне зростання у світі та найнижчий рівень насильницької злочинності за майже 50 років, водночас зробивши НАТО більшим, ніж будь-коли”, – сказав він. 

Він додав, що Байден продовжить працювати над зниженням витрат, створенням робочих місць і захистом соцзабезпечення, а також протистоянням програмі MAGANOMICS.

Нагадаємо, 21 липня Байден оголосив про зняття своєї кандидатури з президентських виборів.

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп прогнозує, що Демпартія висуне Камалу Гарріс. За його словами, її “легше перемогти, ніж Байдена”.

Гарріс зустрілася зі спонсорами демократів – ЗМІ

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 × five =

Back to top button