Україна

Двох важкохворих дітей з Охматдиту лікуватиме Австрія


Двох важкохворих дітей з Охматдиту лікуватиме Австрія

Після руйнівної російської атаки на українську дитячу лікарню, Австрія негайно запропонувала допомогу.

Австрія прийняла на лікування двох важкохворих дітей з київської лікарні Охматдит, по якій Росія, 8 липня, завдала ракетний удар. Про це у неділю, 21 липня, повідомив федеральний канцлер Австрії Карл Негаммер, у пості у соцмережі Х (колишній Twitter).

Він зауважив, що рішення про допомогу ухвалили швидко, деякий час зайняло оформлення паперів. 

“У співпраці між австрійським МЗС та МВС, ÖGK та українською владою вдалось вивезти двох важкохворих дітей до Австрії, щоб продовжити їх лікування”, – сказав він. 

У свою чергу посол України в Австрії Василь Химинець подякував Негаммеру за його участь у допомозі українським дітям і підтвердив, що допомога була запропоновано негайно.

“Допомога федерального уряду була запропонована негайно, українські діти-пацієнти вже знаходяться у клініках Австрії на лікуванні. Зразковий приклад!”, – написав український дипломат у соцмережі Х.

Раніше видання Kronen Zeitung повідомляло, що на лікування в Австрію доправили 12-річного Владислава і 13-річного Юрія. Обидві дитини мають онкологічні захворювання. Зараз вони проходять курс хіміотерапії в лікарнях Граца і Зальцбурга.

Нагадаємо, 8 липня росіяни завдали масованого ракетного удару по Україні. Однією з цілей стала лікарня Охматдит у Києві. Під час удару в закладі перебували 627 дітей, восьмеро з них зазнали поранень, двоє дорослих загинули. 94 пацієнтів транспортували в інші лікарні. Пізніше від поранень помер ще один хлопчик.

Дитяча лікарня Охматдит у Києві частково відновила роботу після російської ракетної атаки 8 липня.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 − one =

Back to top button