Світ

В Угорщині змінили правила надання житла українським біженцям

В Угорщині змінили правила надання житла українським біженцям

Фото: Unsplash

Будапешт, багатоквартирний будинок

Ряд країн, які приймають біженців з України, скорочують програми їх підтримки, зокрема це стосується безоплатного житла.

Угорщина з 21 серпня надаватиме субсидоване житло лише тим українцям, які прибуватимуть з 13 областей, які найбільше постраждали від військових дій. Про це у п’ятницю, 19 липня, повідомляє УВКБ ООН в Угорщині.

Вказується, що жителі Київської області та Києва, Запорізької, Чернігівської, Харківської, Сумської, Одеської, Миколаївської, Донецької, Херсонської, Луганської, Житомирської, Дніпропетровської та АРК Криму після підтвердження документально місця свого проживання зможуть в Угорщині отримати субсидоване житло.

“Субсидоване житло надається на один місяць, якщо особа не має зареєстрованого статусу тимчасового захисту. Таке житло надають муніципалітети або служба Мальтійського ордену. Проживання включає також безкоштовне харчування”, – йдеться у повідомлені. 

Право на субсидоване житло зберігається, якщо людина протягом місяця з моменту прибуття в Угорщину зареєструється у центрі для тимчасового захисту. Ця процедура не є обов’язковою лише для дітей до 18 років, вагітних жінок, людей з інвалідністю, осіб старших 65 років.

Раніше стало відомо, наскільки українські біженці задоволені життям в Євросоюзі. Опитували громадян, які зараз проживають в Німеччині, Польщі та Чехії.

Нагадаємо, в Європі планують залишатися близько 70% українських біженців. Майже половина українців у країнах Європи мають роботу.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

17 + 11 =

Back to top button