Події

Державні інституції та громадськість обʼєднали зусилля задля посилення захис…

Державні інституції та громадськість обʼєднали зусилля задля посилення захисту військовослужбовців – в Офісі Генпрокурора відбулася міжвідомча нарада

????В Офісі Генерального прокурора пройшла Міжвідомча нарада з питань захисту прав військовослужбовців за участі представників Міжнародної ради експертів, міністерств, органів правопорядку та державних інституцій.

????Обговорювали посилення міжвідомчої взаємодії для захисту прав військовослужбовців та членів їхніх родин.

????Коли військовослужбовці знають, що їхні права поважають і захищають, це сприяє і зростанню їх морального духу, створює більш безпечне й етичне середовище, що відповідно впливає на виконання бойових завдань, – зауважив Генпрокурор. Він додав, що захист прав військовослужбовців також утверджує справедливість і рівність у збройних формуваннях, попереджає випадки можливого зловживання владою чи службовим становищем, зміцнює довіру до правових інститутів країни.

????З січня у Міжнародній раді експертів, яка діє під головуванням Генпрокурора, був запроваджений спеціалізований напрям захисту прав військовослужбовців. Це відбулося у відповідь на численні звернення та заяви, які надходили до Офісу Генпрокурора, щодо порушення прав захисників і захисниць, ветеранів і ветеранок, а також членів їхніх сімей. Зі сторони громадянського суспільства цю надважливу тему модерує Медійна ініціатива за права людини.

????У процесі спільної роботи тематичної групи ми виявили, що військовослужбовці та їхні близькі часто стають жертвами шахрайства. Офіційні дані підтверджують цю тривожну тенденцію. Окрему увагу привертає різке збільшення випадків умисного знищення майна військовослужбовців, – зазначив він.

????Генпрокурор зауважив, що ці та інші факти підкреслюють необхідність активної ролі державних та громадських інституцій у захисті прав військовослужбовців та їхніх родин. Захисники та захисниці потребують впевненості у тому, що їхні права будуть захищені і у цивільному житті.

????Учасники наради мали змогу окреслити свої питання з цієї теми та запропонувати конкретні пропозиції для їх вирішення. 

????За результатом активного обговорення домовилися про спільну роботу над створенням дорожньої карти з посилення захисту військовослужбовців та членів їхніх сімей.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

15 + nine =

Back to top button