Україна

ЄБРР надасть Україні €200 млн на енергобезпеку


ЄБРР надасть Україні €200 млн на енергобезпеку

Кредит піде на створення стратегічних резервів природного газу й на підтримку енергетичної безпеки країни.

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) надасть Україні 200 мільйонів євро на потреби НАК Нафтогаз України. Гроші підуть на створення стратегічних резервів природного газу й на підтримку енергетичної безпеки країни. Про це у вівторок, 16 липня, повідомило Міністерство фінансів України.

Зазначається, що відповідний договір гарантії 16 липня підписали міністр фінансів України Сергій Марченко та керівний директор ЄБРР у справах України та Молдови Арвід Тюркнер. Підтримка української енергетики буде пріоритетною для інвестицій ЄБРР, пише міністерство.

За словами Марченка, сьогоднішнє підписання “є важливим кроком для посилення енергетичної стабільності України в умовах війни”. Він додав, що ЄБРР “є лідером у підтримці ініціатив для забезпечення стабільності функціонування енергетичного сектору України”

Також сторони провели робочу зустріч щодо стану реалізації спільних проєктів та подальших пріоритетів співпраці.

В Мінфіні зазначили, що станом на сьогодні на стадії реалізації в державному секторі знаходиться десять спільних з ЄБРР проєктів загальним обсягом 2,1 мільярда євро.

Як заявив Марченко, завдяки тісній співпраці з ЄБРР українська сторона впроваджує проєкти в енергетичному секторі, забезпечує підтримку “ліквідності ключових підприємств державного сектору економіки, відбудову інфраструктури та роботу бізнесу у приватному секторі”.

Нагадаємо, у червні повідомлялося, що ЄБРР акумулює 300 млн євро для енергетики України.

РФ завдала енергетиці України збитків на $1 млрд

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

four × three =

Back to top button