Події

❗️Детективи Головного підрозділу детективів Бюро економічної безпеки України…

❗️Детективи Головного підрозділу детективів Бюро економічної безпеки України повідомили про підозру директора товариства, який вніс до документів неправдиву інформацію та подав заяви на бюджетне відшкодування податку на додану вартість у розмірі 33 млн грн.

➡️ Слідством встановлено, що компанія уклала тристоронній договір на експорт біодобрив з покупцем з Естонії, відповідно до якого товар мали доставити в Молдову. Надалі підприємство фіктивно закупило у заводу 730 тонн біодобрив загальною вартістю 900 млн грн та експортувало ємності з рідиною відповідно до умов контракту. Однак замість добрив в цих ємностях була вода. Це підтвердили експертизи, призначені в рамках досудового розслідування.

➡️ Своєю чергою директор компанії подав заяви на бюджетне відшкодування податку на додану вартість у розмірі 33,6 млн грн. Проте документи, які слугували для цього підставою, містили неправдиві відомості про поставлений товар.

???? Наразі директору компанії-експортеру повідомлено про підозру. Директору заводу виробника біодобрив складено повідомлення про підозру. Оскільки наразі фігурант провадження перебуває за кордоном, детективи вживають заходи щодо вручення йому підозри в рамках міжнародного співробітництва.

Процесуальне керівництво здійснюють прокурори Офісу Генерального прокурора України.

???????? FB | TW | INSTA | YOUTUBE

Video is too big

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

four × two =

Back to top button