Україна

До ЗСУ повернули боєприпаси, раніше призначені на утилізацію


До ЗСУ повернули боєприпаси, раніше призначені на утилізацію

Йдеться про артилерійські постріли, боєприпаси до стрілецької зброї, комплектуючі елементи, підривники тощо.

До ЗСУ повернули значну кількість боєприпасів різних калібрів, які до початку збройної агресії Росії були передані підприємствам для утилізації як надлишкові. Про це повідомляє Міноборони.

Зазначається, що набої після ретельної перевірки якості вже застосовуються на полі бою проти російських загарбників. Йдеться про артилерійські постріли, боєприпаси до стрілецької зброї, комплектуючі елементи, підривники тощо.

Як заявили у Міноборони, цей процес є частиною діяльності з посилення обороноздатності України та забезпечення українських військових необхідними ресурсами.

За словами заступника міністра оборони Юрія Джигира, Міноборони шукає внутрішні резерви для забезпечення українських воїнів боєприпасами.

“Замість утилізації боєприпасів, “утилізовуємо” ними ворога. Даємо друге життя – намагаємося відновити все, що підлягає ремонту і подальшій експлуатації, – зазначив він.

Раніше повідомлялося, що Міністерство оборони повернуло Збройним силам України (ЗСУ) тисячі одиниць техніки у межах оптимізації ресурсів.

Нагадаємо, з початку 2024 року у ЗСУ було допущено до експлуатації 480 зразків нового озброєння і військової техніки, близько 290 з них – продукція вітчизняних зброярів.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 − seven =

Back to top button