Україна

Зеленський про удари по РФ: Треба зняти обмеження


Зеленський про удари по РФ: Треба зняти обмеження

Україна знає, де розташовані російські військові бази, з яких РФ атакує цивільні об’єкти, зазначив президент.


Президент Володимир Зеленський впевнений, що союзники мають зняти всі обмеження на удари по військових цілях на території Росії. Про це глава держави заявив під час спільної пресконференції з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом у Вашингтоні в четвер, 11 липня.
 
“Звичайно, якщо ми хочемо перемогти, досягти успіху, хочемо зберегти нашу країну і захистити її, то нам потрібно зняти всі обмеження. Я говорив про це з партнерами, прем’єр-міністром Великої Британії, президентом США, генеральним секретарем НАТО. Я порушував цю тему з дуже конкретними фактами”, – сказав президент.
 
За словами Зеленського, Україна знає, де розташовані російські військові бази, з яких РФ атакує лікарні та інші цивільні об’єкти.
 
“Це важливе питання. Ці військові бази, з керованими бомбами, ракетами, які націлюються на нас, вбивають наших дітей. Для мене це не риторика, а реальний план для наших людей. Тепер це план для всієї нашої країни. І ми чекаємо рішення від союзників”, – наголосив український лідер.
 
“Я впевнений, що наші друзі це зрозуміють. У нас дуже позитивні меседжі від прем’єр-міністра Великої Британії. Сподіваюся, що ми досягнемо такого рішення”, – додав президент.

Нагадаємо, генсек НАТО Єнс Столтенберг вважає, що в України є право використовувати озброєння, яке постачають союзники, щоб завдавати ударів по законних військових цілях на території Росії.

Раніше у Росії пригрозили США “відповіддю” за сприяння ударам ЗСУ по Криму та тимчасово окупованих територіях України.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

17 − 12 =

Back to top button