Світ

Німеччина вирішила переглянути відносини з Грузією – посол

Німеччина вирішила переглянути відносини з Грузією - посол

Фото: ЗМІ Грузії

Посол Німеччини у Грузії Петер Фішер

ФРН відмовляється від нових зобов’язань перед Тбілісі, а також не братиме участь в навчаннях Гідний партнер, пояснив Петер Фішер

Німеччина нині переглядає свої відносини з Грузією через антизахідний курс тамтешньої влади. Про це заявив у розмові з журналістами посол Німеччини у Грузії Петер Фішер, повідомляє SOVA.

На підставі дій грузинського уряду Європейська рада, до якої входять 27 голів держав і урядів, наприкінці червня ухвалила рішення призупинити процес вступу Грузії в ЄС, нагадав дипломат.

“Що стосується Німеччини, то ми також переглядаємо наші відносини з Грузією. Як ви знаєте, у нас дуже широкі та глибокі відносини. Разом зі Сполученими Штатами Америки ми є одним із найбільших донорів співпраці з метою розвитку в Грузії”, – зазначив Фішер.

Німеччина вирішила не брати на себе жодних нових зобов’язань перед Грузією, а німецькі збройні сили скасували свою участь у навчаннях Гідний партнер, додав посол.

ФРН також скасувала великий юридичний форум, який проходив у Тбілісі торік і мав відбутися цього літа в Берліні.

“Ми розглядаємо подальші дії”, – резюмував Фішер.

Як ми вже писали, міністр оборони Грузії Іраклій Чіковані назвав “незрозумілим рішенням” заяву Пентагону щодо перенесення на невизначений термін спільних військових навчань Гідний партнер.

Вступ Грузії до Євросоюзу призупинено – посол ЄС

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button