Події

❌ Атакували провідне підприємство у Нідерландах та Бельгії: поліцейські вик…

Атакували провідне підприємство у Нідерландах та Бельгії: поліцейські викрили пособника російських хакерів

Оперативники кіберполіції спільно зі слідчими Головного слідчого управління Нацполіції під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора встановили особу 28-річного уродженця Харківщини, який за винагороду співпрацював з російським хакерським угрупованням.

Поліцейські з’ясували, що молодик спеціалізувався на розробці крипторів (від англ. crypt – схованка) – спеціального програмного забезпечення для маскування комп’ютерних вірусів під виглядом безпечних файлів. Завдяки навичкам програмування фігурант міг приховувати шкідливе програмне забезпечення від найпопулярніших антивірусів.

????Так, послугами киянина за винагороду у криптовалюті скористалася одна з російських хакерських груп для маскування віруса-шифрувальника «Conti-malware». А наприкінці 2021 року члени угруповання інфікували прихованим шкідливим програмним забезпеченням комп’ютерні мережі підприємства у Нідерландах та Бельгії. У результаті цих дій вони стали непридатні до використання. Хакери вимагали сплатити викуп за розшифрування комп’ютерів.

???? Facebook | X | Instagram | TikTok

Back to top button