Події

​​ При Держспецзв’язку почала роботу галузева рада з розробки профстандартів …

​​???? При Держспецзв’язку почала роботу галузева рада з розробки профстандартів

????️ Ми дійшли до важливого етапу професійної стандартизації – створення галузевої ради, яка має повноваження ініціювати розроблення та перегляд професійних стандартів, а також здійснювати їх затвердження. Про це, відкриваючи перше засідання, сказав голова галузевої ради, заступник Голови Держспецзв’язку Олександр Потій.

Галузева рада займатиметься організацією та безпосереднім розробленням професійних стандартів у галузі інформаційних технологій, кібербезпеки та захисту інформації. Також члени галузевої ради братимуть участь у розробці стандартів освіти, стандартів та інструментів оцінювання кваліфікацій і результатів навчання, у прогнозуванні потреб у відповідних кадрах.

До складу галузевої ради увійшли представники державних органів, відповідальних за кібербезпеку, освітяни та науковці, представники професійної та громадської спільноти. У ході першого засідання вони обговорили питання розбудови кадрового потенціалу та створення Національної рамки кваліфікацій України з кібербезпеки, введення професійних стандартів у промисловий сектор і в освітній процес, а також план роботи на 2024 рік.

Галузева рада з розробки професійних стандартів і професійних кваліфікацій у галузі інформаційних технологій, кібербезпеки та захисту інформації при Адміністрації Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України була створена наказом Голови Держспецзв’язку від 18.10.2023 № 901.

Back to top button