Події

1 – 8 грудня: Підсумки тижня #ВоєнніЗлочини ⚖️ До 15 років позбавлення волі засуди…

1 – 8 грудня: Підсумки тижня

#ВоєнніЗлочини
⚖️ До 15 років позбавлення волі засудили російського військового, який розстріляв авто з цивільними на Харківщині, а потім вихвалявся перед дружиною «я людину вбив!».
⚖️ 12 років за ґратами – вирок військовому рф, який захопив підлітка в заручники і вимагав від його мами здати позиції ЗСУ.

#Колаборанти
⚖️ По 15 років проведуть за ґратами двоє бойовиків – учасників проросійських формувань.
⚖️ Також до 15 років засудили колишнього працівника Управління держохорони. Під час окупації Чернігівщини він перейшов на бік ворога.

#СтопКорупція
???? Колишнього керівника держпідприємства підозрюють у зловживаннях в розмірі 1,9 млн грн на ремонті військових СУ-27.
???? До бюджету столиці передали 3,6 млн грн штрафів за купівлю неякісних «швидких» під час пандемії COVID-19.

#ОрганізованаЗлочинність
???? Викрито 40 учасників злочинної групи, яка займалась виробництвом наркотиків, щомісяця збуваючи «товару» на 5 млн грн.
???? В Києві викрили 13 учасників оборудки з привласнення квартир. За даними слідства, протягом 5 років вони заволоділи 16 квартирами на суму 40 млн грн.

#СправаТижня
???? Апеляційний суд залишив у силі вирок російському військовому, який знущався над цивільним на Чернігівщині. Суд першої інстанції засудив його до 12 років позбавлення волі.

#ПодіяТижня
???? Міністерство юстиції США вперше в історії висунуло обвинувачення у воєнних злочинах, скоєних в Україні, чотирьом пов’язаним з росією військовослужбовцям.

????Більше новин на https://gp.gov.ua

Back to top button