Події

Олеся Волошина: Третину сексуальних злочинів щодо дітей скоюють люди з близько…

Олеся Волошина: Третину сексуальних злочинів щодо дітей скоюють люди з близького оточення

???? В Україні вперше створено Єдиний реєстр засуджених за злочини стосовно дітей на сексуальному ґрунті, який у медіа отримав назву Реєстр педофілів.

???? Про механізм роботи Реєстру в ефірі «Єдиних новин» розповіла Олеся Волошина, заступниця начальника Департаменту захисту інтересів дітей та протидії домашньому насильству Офісу Генпрокурора.

???? Кожна дитина перебуває в соціумі. Вона відвідує дитячий садок, школу, позашкільні заклади, студії, гуртки тощо. Відповідно керівникам вказаних установ і закладів за законом надана можливість отримувати з Реєстру інформацію і перевіряти своїх майбутніх працівників і тих людей, які в них працюють, чи не вчиняли вони злочини щодо дітей.

???? Держава веде широку інформаційну кампанію, аби пояснити дітям як запобігти насильству, як розпізнати сексуальне насильство. За словами Олесі Волошиної, багато домагань до дітей відбувається в соцмережах, в інтернеті. Така проблема не є унікальною для України, вона спостерігається в усьому світі.

???? За цей рік вже майже тисяча потерпілих дітей саме від статевих злочинів. І це, мабуть, найбільша категорія злочинів, яка вчиняється до дітей порівняно з іншими. Серед постраждалих дуже багато малолітніх дітей, до 14 років.

???? Ще одне джерело небезпеки – особи з близького оточення. За даними Офісу Генпрокурора, третину сексуальних злочинів щодо дітей скоюють люди, яких вони добре знають. Тому дуже важливо пояснювати дитині, які речі є неприйнятними. Навчити усвідомлювати власну недоторканність, поважати свою волю і територію.

???? Наша країна зробила багато поступових, системних кроків саме з метою превентивності таких злочинів. І Реєстр – це один із кроків. Подібні реєстри існують в багатьох країнах світу, і вони вже добре себе зарекомендували.

Video is too big

Back to top button