Події

Про запровадження Єдиного реєстру засуджених за злочини стосовно дітей на сек…

Про запровадження Єдиного реєстру засуджених за злочини стосовно дітей на сексуальному ґрунті — Олеся Волошина, заступниця начальника Департаменту захисту інтересів дітей та протидії насильству Офісу Генпрокурора, в ефірі національного телемарафону

???? Відомості щодо тих осіб, які будуть внесені до Реєстру, зможуть отримати керівники закладів, які працюють з дітьми. Це медичні та навчальні заклади, заклади соціального характеру, лікувальні установи. Вони зможуть отримувати ці дані для ухвалення рішень щодо призначення на посади у відповідних закладах.

???? Закон про охорону дитинства визначає, що особи, відомості про яких містяться в цьому реєстрі не мають права контактувати з дітьми. Їм фактично заборонено працювати в будь-яких закладах, в яких ведеться робота з дітьми.

???? Відомості до реєстру вносяться після обвинувального вироку суду.

???? На жаль, після початку повномасштабного вторгнення кількість таких випадків збільшилася. На це впливає цілий комплекс чинників, зокрема, часто діти стикаються з сексуальними домаганнями в мережі інтернет, у соціальних мережах.

???? Але також одним із факторів зростання кількості зафіксованих злочинів може бути те, що люди більше повідомляють. Дуже багато державних систем спрямовані на те, щоб долати латентність цих злочинів і інформувати про них.

???? Повний запис розмови

Video is too big

Back to top button