Події

Генеральний прокурор виступив онлайн перед Комітетом закордонних справ та між…

Генеральний прокурор виступив онлайн перед Комітетом закордонних справ та міжнародної торгівлі Сенату Канади

????Андрій Костін подякував Голові комітету Пітеру Бему, віце-голові Пітеру Хардеру та всім членам комітету за їхній щирий інтерес та залученість.

????У своїй заяві Генпрокурор наголосив на грубих порушеннях росією міжнародного права.

????Щодня агресор продовжує чинити злочини проти українців. Десятки тисяч українських дітей примусово депортовані, а десятки тисяч дорослих цивільних незаконно утримуються російськими військовими та окупаційною «владою»,пояснив Андрій Костін.

????Він зазначив, що ці гострі питання вимагають швидких та рішучих дій на міжнародному рівні і Україна щиро вдячна Канаді за її лідерство на шляху до подолання цих викликів.

????Ми також високо цінуємо провідну роль Канади в арешті російських активів та спрямуванні їх на відбудову України й виплату компенсацій постраждалим від війни. Ми сподіваємося, що законопроєкт S-278, який вносить зміни до Закону про спеціальні економічні заходи (SEMA), буде ухвалено і він позитивно вплине на ці процеси, – сказав Генпрокурор.

????Твердо вірю, що спільними зусиллями ми зупинимо росію і змусимо заплатити за всі скоєні злочини, – констатував Андрій Костін.

Back to top button