Україна

Єрмак і Салліван обговорили оборонні потреби ЗСУ


Єрмак і Салліван обговорили оборонні потреби ЗСУ

Керівник Офісу президента поінформував радника президента США про актуальну ситуацію на фронті.


Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак провів телефонну розмову з радником президента США з питань національної безпеки Джейком Салліваном. Про це 24 серпня повідомила пресслужба глави держави.
 
“Під час розмови, яка відбулася напередодні, Андрій Єрмак поінформував Джейка Саллівана про актуальну ситуацію на фронті та дії українських військ із метою звільнення територій нашої держави. Сторони обговорили першочергові оборонні потреби України”, – йдеться в повідомленні.
 
Керівник Офісу президента подякував за лідерство США в коаліції винищувачів та рішення, які дали змогу розпочати процес навчання українських пілотів на винищувачах F-16 та відкривають шлях до отримання Україною цих сучасних бойових літаків.
 
Єрмак і Салліван також обговорили важливість Формули миру й переговорів про безпекові гарантії в межах Спільної декларації про підтримку України. 
 
Керівник Офісу глави держави подякував президенту США Джозефу Байдену, обом палатам Конгресу та всьому американському народові за допомогу й підтримку України в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність.

Нагадаємо, за даними ЗМІ, Пентагон планує розпочати тренування пілотів України на винищувачах F-16 на території США вже у вересні цього року.

Зеленський оцінив вплив виборів у США на Україну

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button