Світ

У Малі вбили десятки вагнерівців – ЗМІ

У Малі вбили десятки вагнерівців - ЗМІ

Фото: Military Africa

У Малі вагнерівці працюють на місцевий уряд, що захопив владу в країні

Місцеві повстанці заявили, що вбили та поранили десятки російських найманців, а також захопили бронетехніку, вантажівки й цистерни.

У Республіці Малі, що на північному заході Африки повстанці-туареги вбили і поранили десятки солдатів та найманців російської приватної військової компанії Вагнера. Про це у суботу, 27 липня, повідомляє Reuters з посиланням на заяву повстанців.

Зазначається, що у повстанському русі Постійні стратегічні рамки для миру, безпеки та розвитку (CSP-PSD) заявили, що його бійці захопили бронетехніку, вантажівки й цистерни під час боїв у прикордонному місті Тінзауатен у четвер і п’ятницю.

Армія Малі повідомила, що в боях двоє її солдатів загинули і 10 зазнали поранення. Однак при цьому ліквідовано близько 20 повстанців.

В п’ятницю під час виконання місії розбився один із гелікоптерів армії в місті Кідал, загиблих немає.

У соцмережі Х було опубліковане відео з численними трупами. У коментарі стверджується, що на аматорському відео зафіксовано 30 мертвих тіл вагнерівців.


Туареги – етнічна група, що населяє регіон Сахари, зокрема частину північного Малі. Багато з них відчувають себе маргіналізованими урядом країни. Сепаратистське угруповання розпочало повстання проти уряду малійської хунти у 2012 році, однак пізніше воно було перехоплене ісламістськими угрупованнями. У 2015 році угруповання підписало мирну угоду з урядом Малі. Однак наприкінці 2022 року CSP-PSD вийшла з переговорів.

Раніше стало відомо, що російські найманці з ПВК Вагнер допомагають військам Малі здійснювати напади і атаки з безпілотників, що призвело до загибелі десятків мирних жителів. 

Нагадаємо, у квітні цього року повідомлялося, що вагнерівці тікають з Білорусі до Африки, адже там платять більше.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

five × three =

Back to top button