Цікаве

Де можна терміново позичити гроші?

У житті іноді трапляються ситуації, коли терміново потрібні гроші. Найчастіше такі ситуації пов’язані з різними форс-мажорними обставинами, як правило, негативного забарвлення. Наприклад, сталася ДТП і людині терміново потрібна операція. Але, бувають і «приємні» несподівані клопоти. Наприклад, підвернулась можливість купити по великій знижці «путівку, що горить» на курорт. Де ж узяти відносно невелику суму грошей, яка вимірюється кількома десятками тисяч гривень?

Банки

Варіант із кредитуванням у банку не завжди підійде, оскільки, зазвичай, на оформлення банківського кредиту йде досить багато часу – від кількох днів до кількох тижнів. Про яку вже тут оперативність може йтися? Як варіант, можна розглянути кредитну картку із певним лімітом.

Якщо на кредитній картці клієнт має потрібну суму, тоді немає проблем. Якщо такої суми немає, можна подати заявку збільшення кредитного ліміту. Така заявка розглядається протягом одного-двох днів, після чого клієнт повідомляється про прийняте рішення.

Ломбард

Варіант зі «старим і добрим» ломбардом, як і раніше, актуальний і в наш час, незважаючи на те, що вони відійшли на «другий план» за популярністю. Гроші на карту у борг у ломбарді можна отримати дуже швидко, частіше швидше, ніж займе шлях клієнта до ломбарду. При цьому ломбарду не цікава ваша кредитна історія. Він має лише один інтерес при видачі кредиту – ваша заставна цінність. Щоб отримати кредит у ломбарді, потрібно щось залишити як заставу. Чим дорожча застава, тим на більшу суму кредиту може розраховувати клієнт.

Найбільш оптимальним варіантом застави в ломбарді є ювелірні прикраси, вони зазвичай мають високу вартість, невеликого розміру, добре зберігаються, за ними не потрібен догляд, їх легко реалізувати, якщо клієнт прострочить виплату по кредиту. Однак, далеко не у всіх є у вухах дорогі сережки або товстий золотий ланцюжок на шиї.

Мікрофінансові організації (МФО)

МФО з’явилися відносно недавно, і зовсім ще «юні», якщо їх порівнювати з ломбардами та банками. Однак, незважаючи на свій ще «юний» вік, МФО дуже швидко і дуже міцно зайняли нішу короткострокових мікрокредитів, в якій у них зараз практично немає конкурентів.

Отримати швидкий кредит можна у багатьох МФО. Для цього необхідно пройти реєстрацію на сайті МФО, отримати доступ до персонального кабінету, заповнити заявку на кредит та надіслати її на розгляд. Всі операції доступні у віддаленому режимі у будь-який час доби. Подана клієнтом заявка розглядається в автоматичному режимі скоринговою системою, після чого клієнт повідомляється про прийняте рішення.

Якщо заявка клієнта отримала схвалення, йому залишається підписати електронний кредитний договір, після чого потрібну суму буде зараховано протягом однієї години на його банківську картку. Весь процес оформлення кредиту з реєстрацією займає близько однієї-двох годин. Наступні кредити, коли не потрібно проходити реєстрацію, можуть бути оформлені набагато швидше, протягом 5-10 хвилин.

 

Back to top button