Цікаве

Встигнути за 60 секунд чи чим повільніше, тим далі – що краще для водія?

Запізнюєтеся на роботу, зустріч чи хвилюєтеся за дитину, яку вперше залишили вдома без дорослих? Дійсно, в житті бувають ситуації, коли ти готовий заплатити штраф за перевищення швидкості аби швидко дістатися до потрібного місця. Проте насамперед потрібно подумати про тих хто навколо, які можуть бути не готові до такого вашого рішення, тому зверніть увагу на наявність ОСЦПВ, тим паче, що зараз можна провести страхування авто онлайн. Крім цього необхідно врахувати ще низку моментів.

Завантаженість доріг

З якою б швидкістю не готувалися пересуватися, якщо на дорозі затор або пробка опція буде недосяжна. Перед виїздом вивчіть карту доріг у режимі реального часу, продумайте кілька маршрутів. У деяких випадках ефективніше скористатися окружною дорогою або навпаки проїхатися на низькій швидкості дворовими вуличками, ніж просто стояти в потоці машин.

Видимість

Сутінки, вечірній й нічний час, туман, опади значно погіршують видимість, тож як би не хотілося, основним правилом буде українське прислів’я «поїдь в об’їзд – будеш в обід, а напростець – у вечері». Навіть на здавалося б порожньому шляху може несподівано виникнути перешкода, яка призведе до ДТП.

Аварійна ситуація

Кожен, хто перевищує швидкість має бути готовий до наслідків. Це може коштувати не просто штрафу в 340-1700 грн, а справжній аварії. Звісно, коли є страхування авто онлайн можна не турбуватися про збитки, принаймні постраждалої сторони. А що, якщо станеться щось більш серйозне, ніж пошкоджена металева «коробка»?

Шини

Запорука вдалого динамічного водіння – якість шин, вираженість протекторів. Навіть найпотужніший перегоновий автомобіль не впорається з дорогою без хороших покришок. Тому, якщо гума залишає очікувати кращого навіть і не починайте збільшувати швидкість.

Погодні умови

Дощ, сніг, град, ожеледь – також не привід наганяти оберти. Погане зчеплення з дорогою, аквапланування роблять керування автомобілем складним навіть при звичайному русі, при швидкісному – неможливим.

Досвід

Загалом досвідчений водій без особливої аварійної небезпеки часом може дозволити собі незначне збільшення швидкості. Це за умови знання дороги, впевненої їзди, хорошої концентрації та відмінної реакції.

Манера водіння

Сильний розгін та різке гальмування – те, що точно роздратує інших учасників їзди і може спричинити аварійну ситуацію. Також будьте акуратними під час виконання маневру, обгону, врахуйте відстань, швидкість оточення.

 Що робити?

Якщо необхідно швидко опинитися в іншому місці незначне збільшення швидкості цілком припустиме за наявності досвіду водіння без зауважень, хорошого стану авто, відмінної видимості та погодних умов. У зворотному випадку краще більш оптимально продумати маршрут, відстежити завантаженість доріг, інакше можна не тільки не встигнути, а й стати винуватцем ДТП зі смертельними наслідками. Як не смішно, але часом трамвай, метро або електричка можуть стати більш ефективними.

One Comment

  1. Чудова стаття, яка нагадує водіям про важливість безпечного керування автомобілем і врахування різних факторів, таких як погодні умови, стан доріг та досвід водія. Пам’ятайте, що безпека завжди має бути на першому місці, навіть якщо ви поспішаєте.

Back to top button