Події

Підсумки 22.08: Загроза ударів і підтримка воїнів

Підсумки 22.08: Загроза ударів і підтримка воїнів

Фото: Unsplash

Щорічно 23 серпня відзначають День Державного Прапора України

Росія може влаштувати провокації на День незалежності; Зеленський підписав указ, що передбачає термінові заходи для підтримки ветеранів війни, їхніх родин. Kореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

На свята 23 і 24 серпня можливі ракетні удари по Україні, поліція напоготові

Найближчим часом у зв’язку із Днем державного прапора та Днем Незалежності російські окупанти можуть вдатися до масованих ракетних обстрілів України. Про це повідомив начальник Департаменту превентивної діяльності Національної поліції Максим Ахрамєєв. За його словами, для забезпечення посиленої безпеки будуть залучені поліційні патрулі, слідчо-оперативні групи, вибухотехніки, кінологи та інші служби. Нацполіція також закликала громадян самостійно дбати про свою безпеку, реагувати на сигнали тривоги, перебувати в укриттях під час небезпеки, уникати контакту з підозрілими предметами та повідомляти поліцію про будь-які порушення правопорядку.

Зеленський доручив уряду затвердити два документи для ветеранів

Президент Володимир Зеленський доручив Кабінету міністрів затвердити Національну стратегію ветеранської політики та Стратегію створення системи переходу військовослужбовців до цивільного життя. Зокрема, Кабмін має забезпечити функціонування ветеранських просторів, що сприятиме реінтеграції ветеранів, їхній комплексній реабілітації, а також наданню правової та інформаційної підтримки їм і їхнім родинам. Крім того, президент доручив розглянути питання створення консультативно-аналітичного центру “Єдина ветеранська лінія”, який забезпечуватиме інформаційно-консультативну підтримку ветеранам та їхнім сім’ям.

Сили оборони уразили склади з КАБами та паливом на російському аеродромі Маринівка

У ніч проти 22 серпня Служба безпеки України спільно із Силами спеціальних операцій Збройних Сил України уразили склади на території аеродрому Маринівка у Волгоградській області Росії. Цей аеродром окупанти активно використовують для бомбардувань лінії фронту в Україні.

Відео палаючого аеродрому неподалік Калача-на-Дону у Волгоградській області з’явилось в Мережі. 

В мережі зʼявилися супутникові знімки після атаки СБУ на аеродром Маринівка у Волгоградській області РФ. 

Російська воєнна пропаганда заявила, що було атаковано порт Кавказ на Кубані

Telegram-канали ворога з посиланням на джерела в порту Кавказ у Краснодарському краї написали, що близько 16.30 на поромі Акватрейдер, завантаженому залізничними цистернами з пальним, пролунав вибух.

Атакований у російському порту Кавказ залізничний пором затонув. На паромі було 30 цистерн з пальним. На борту перебувало п’ять членів екіпажу. Про їхню долю нічого не відомо.

Росіяни вдарили по об’єкту критичної інфраструктури у Херсоні

Через удар РФ по об’єкту критичної інфраструктури Херсон частково залишився без світла. В області унаслідок російських обстрілів села Томариного загинула місцева жителька. Також окупанти близько сорока разів ударили по селищу Козацьке з безпілотників та артилерії. Смертельні поранення дістав 58-річний місцевий житель.

Президент відвідав прикордоння Сумської області

Український лідер провів нараду з головнокомандувачем ЗСУ Олександром Сирським і начальником Сумської ОВА Володимиром Артюхом. Сирський доповів про оперативну обстановку в районах активних дій у Курській області та на всій протяжності фронту в Україні. Окремо він поінформував президента про посилення оборони на Торецькому та Покровському напрямках, де росіяни зосереджують основні зусилля. Артюх розповів про ситуацію на Сумщині після початку Курської операції.

Частину Мирнограда закрили на в’їзд

Два мікрорайони міста Мирноград Донецької області наразі закрили на в’їзд через небезпеку і наближення лінії фронту. Звідти влада за допомогою поліції та ДСНС намагається якнайшвидше евакуювати родини з дітьми. На день з міста в середньому виїжджають пів сотні родин.

Зеленський назвав кількість церков, зруйнованих росіянами

Від початку повномасштабного вторгнення російські удари зруйнували понад 500 церков, молитовних будинків та інших релігійних споруд в Україні. Президент підкреслив, що той, для кого церкви є мішенями для бомб і ракет, заслуговує лише на осуд від усього світу.

Україна розглядає можливість забезпечення освіти на Курщині

В Міносвіти України заявили, що якщо ситуація в курській області триватиме далі так, як вона розвивається зараз, то наприкінці вересня – на початку жовтня Києву доведеться складати план того, як забезпечувати освіту на тих територіях неповнолітнім дітям. Також Міносвіти розглядають ідею приєднання сільськогосподарського технікуму в Суджі до Сумського національного аграрного університету.

Українці готові будувати майбутнє в Україні попри високий рівень тривоги

Соціологи стверджують, що переважна більшість громадян України (86%) прагнуть залишитися в країні та будувати своє майбутнє саме тут. Рішення переважає у всіх вікових групах і серед людей різного рівня достатку. Стосовно емоційного ставлення до майбутнього України, опитані найчастіше відчувають надію (61%), а також тривогу (40%) та оптимізм (33,5%).

Кріштіану Роналду у YouTube набрав понад 1 мільйон підписників за 90 хвилин

Португальська футбольна зірка, яка вже є найпопулярнішою людиною в Instagram і X (колишній Twitter), відкрив свій YouTube-канал Ur Ronaldo. Канал набрав понад 1 мільйон підписників всього за 90 хвилин, встановивши новий рекорд. На каналі вже є 12 коротких відео та перший подкаст з дружиною футболіста Джорджиною Родрігес.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 × two =

Back to top button