Україна

Пригожин подумав про падіння фронту


Пригожин подумав про падіння фронту

Якщо бойовики ПВК Вагнера відступлять від Бахмута, весь фронт посиплеться, заявив Євген Пригожин.

Голова ПВК Вагнера Євген Пригожин упевнений, що відступ його військ від Бахмута зруйнує весь фронт, а потім Росія звинуватить найманців у поразці на війні. Про це він повідомив у своєму відеозверненні.

“Якщо ПВК Вагнера зараз відкочується (від Бахмута – ред.), то в історії відбувається наступна ситуація. Зрозуміло, що фронт посиплеться – посиплеться до російських кордонів, можливо, й далі. Загалом, ситуація буде несолодка для взагалі всіх воєнізованих формувань, які захищають інтереси Росії”, – сказав він.

Пригожин вважає, що у разі відходу “вагнерівців” від Бахмута спрацює “ефект пружини”. В результаті ЗСУ зможуть увійти на територію так званої ЛНР, звільнити Луганськ та інші населені пункти.

Після цього, як вважає ватажок найманців, українські захисники повернуть Крим та вийдуть на територію Росії. А влада РФ звинувачуватиме у провалі саме ПВК Вагнера, яка “не змогла домовитися” і відступила. На думку Пригожина, саме через це Міноборони Росії не дає бойовикам боєприпасів.

Напередодні Пригожин збрехав про “оточення” Бахмута. Відео, яке записав Пригожин, є провокацією та частиною дезінформаційної кампанії РФ, покликаної спровокувати панічні настрої серед населення, повідомили у Центрі національного спротиву.


Новини від Кореспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button