Цікаве

Три продукти, які допоможуть краще спати ночами

Сон дуже важливий для організму людини, особливо взимку. Статистика показує, що третина дорослих людей хоч раз у житті стикалися з проблемами зі сном. Експерт Рей Соберно назвав кілька продуктів, які допоможуть заснути та покращать якість сну.

За словами експерта Рея Соберно, сон допоможуть покращити банани, ківі та кисла вишня.

Наукові дослідження показують, що терпка вишня (вишня Монморансі) чи терпкий вишневий сік корисні сну. У ході експериментів виявилося, що при вживанні двох чашок вишневого соку на день люди швидше засинають, у них збільшується загальна тривалість сну, вони набагато менше прокидаються ночами.

Відомо, що кисла вишня має велику кількість мелатоніну (гормону сну). Крім того, терпкий вишневий сік підвищує біодоступність триптофану – речовини, що скорочує час засинання.

Рекомендується вживати кислі вишні або вишневий сік з них щодня вранці та за одну-дві години до сну. Тоді ефект від них буде оптимальним. Також намагайтеся вибирати варіанти кислого соку без цукру.

У ківі у великих кількостях міститься серотонін. Ця речовина пов’язана зі швидким сном, а його недолік може спричинити безсоння. Також у ківі можна знайти фолієву кислоту, дефіцит якої призводить до втоми та відсутності сну.

У ході одного наукового дослідження з’ясувалося, що вживання ківі протягом чотирьох тижнів допомогло покращити початок, тривалість та ефективність сну. Загалом вчені відзначають, що швидше заснути і краще спати допоможе одне-два ківі за годину до сну.

Після поїдання бананів виробляються мелатонін та серотонін. Ці речовини допомагають спати довше і швидше занурюватись у сон. Також, як було доведено, покращує якість сну триптофан, який входить до складу бананів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

nineteen − four =

Back to top button