Україна

З’явилося відео роботи українського дрону SHARK


З явилося відео роботи українського дрону SHARK

Опубліковане відео роботи українського безпілотника показує проведення розвідки та пошук ворожих цілей над Донецьком.

У Благодійному фонді Сергія Притули у п’ятницю, 13 січня, показали роботу українського безпілотного літального апарату SHARK, який проводить розвідку поблизу Донецька.
 
Зазначається, що SHARK має багато переваг – досить високу якість зображення та зум. Українські військові використовують його для розвідувальних операцій над Донецьком.
 
У Фонді зазначили, що законтрактували три комплекси таких БПЛА.
 

SHARK – безпілотний комплекс від компанії Укрспецсистемс, яка займається розробкою та виробництвом БПЛА та коптерів. У компанії розповідали, що це багатофункціональний безпілотний літальний комплекс для широкого спектра завдань. Він забезпечує можливість автономної розвідки, спостереження, чіткої ідентифікації та розпізнавання з великої відстані на значній висоті.
 
Зазвичай цей дрон використовується для проведення глибинної аеророзвідки та коригування, у тому числі західного далекобійного озброєння – зокрема HIMARS. Він може залітати у тил ворога на відстань до 60 кілометрів та спостерігати об’єкт на відстані до 5 кілометрів. Компанія почала працювати над БПЛА SHARK в умовах повномасштабного російського вторгнення, а льотні випробування розпочалися менш ніж за півроку.
 
Нагадаємо, у грудні повідомлялося, що безпілотник Shark пройшов модернізацію, в результаті якої отримав розмах крил 3,4 метра і потужнішу батарею, яка дозволяє перебувати в повітрі до чотирьох годин.
 
Можливості безпілотника Шарк показали на відео

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button