Україна

Звільненому Криму доведеться пройти “дружню мілітаризацію” – Ташева


Звільненому Криму доведеться пройти дружню мілітаризацію - Ташева

Чиновниця підкреслила, що півострів має бути економічно сильним українським регіоном, повністю вписаним у всі реформи країни.

Український Крим після визволення від російської окупації має бути максимально інтегрований в українську і європейську інфраструктуру, а також пройти “дружню мілітаризацію”. Про це заявила постійна представниця Президента України в АР Крим Таміла Ташева під час заходу Пам’ятаємо історію — повертаємо територію, повідомляє Укрінформ в четвер, 18 травня.

За її словами, це має бути економічно сильний український регіон, повністю вписаний у всі реформи, що відбулися в країні з 2014 року, і в гуманітарний простір.

Чиновниця додала, що на півострові має відбутися “дружня мілітаризація”. Зокрема Крим має повністю позбутися російського флоту, натомість бути вписаним в український контекст, з українськими Збройними силами, українським Військово-морським флотом, де військовий компонент правильно співіснує з цивільним життям.

Представниця Президента в АРК  також додала, що Крим має бути туристично розвиненим регіоном, цілорічним курортом, територією, де розвиваються три корінні народи: кримські татари, караїми і кримчаки.

На заході голова Правління Кримськотатарського ресурсного центру був присутній Ескендер Барієв. Він наголосив на необхідності законодавчого забезпечення колективних і політичних прав корінних народів, таких як право на землю, мову, освіту, участь у представницьких органах.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський підкреслив, що країні-агресору Росії не вдасться вкрасти ані Крим, ані будь-яку іншу частинку української землі. 

У Києві приспустять прапор на знак солідарності з кримськими татарами

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button