Україна

ЗСУ зупинили спробу прориву на півдні – Генштаб


ЗСУ зупинили спробу прориву на півдні – Генштаб

На Херсонщині окупанти спробували здійснити прорив української оборони в районі населеного пункту Кірове.

 
З початку цієї доби війська країни-агресора Росії здійснили кілька невдалих штурмів на Донбасі. Також ЗСУ зупинили спробу ворога прорватися на кордоні між Херсонською та Миколаївською областями. Про це повідомляє Генштаб у вечірньому зведенні у п’ятницю, 19 серпня.
 
 

 
Так на Харківському напрямку російські окупанти обстріляли зі ствольної та реактивної артилерії об’єкти цивільної інфраструктури у районах населених пунктів Харків, Протопопівка, Петрівка, Слатине, Великі Проходи, Коробочкине, Мілова і Гусарівка. Завдали авіаційних ударів біля Старого Салтова м Явірського. Ворог підтримував високу інтенсивність розвідки БПЛА.
 
Окупанти намагалися покращити тактичне становище неподалік Питомника, отримали відсіч і відступили. Здійснили дистанційне мінування місцевості у районах Старого Салтова і Верхнього Салтова.
 
На Слов’янському напрямку противник обстріляв з танків, ствольної та реактивної артилерії райони Дубравного, Вірнопілля, Чепіля та Богородичного.
 
У районах населених пунктів Карнаухівка, Дубравне, Вірнопілля та Долина противник зробив спроби прорвати оборону українських військ. Зазнав втрат і ганебно втік.
 
На Краматорському напрямку зафіксовано ворожі обстріли неподалік Сіверського, Григорівки, Берестового й Івано-Дар’ївки.
 
Наступальними і штурмовими діями загарбники намагалися просунутися біля Виїмки й Івано-Дар’ївки, отримали жорстку відсіч і відійшли.
 
На Бахмутському напрямку ворог здійснював обстріл з танків, ствольної та реактивної артилерії у районах населених пунктів Світле, Соледар, Берестове, Вершина, Білогорівка, Залізне, Яківлівка. Також була задіяна авіація для ударів неподалік Соледара і Яківлівки.
 
Окупанти вели наступальні і штурмові дії у районах населених пунктів Бахмут, Соледар, Кодема, Бахмутське і Зайцеве, успіху не мали, відійшли.
 
На Авдіївському напрямку зазнали обстрілів райони населених пунктів Новоукраїнка, Красногорівка, Водяне, Мар’їнка, Шевченка, Ласточкине, Авдіївка й Опитне. Противник завдавав авіаударів поблизу Мар’їнки, Новоселівки Другої та Невельського. Вів наступ у районах населених пунктів Опитне, Піски і Майорськ, успіху не мав, відійшов.
 
На Новопавлівському напрямку зафіксовано обстріли неподалік Великої Новосілки, Павлівки, Новомихайлівки і Золотої Ниви. Противник завдав авіаційних ударів поблизу Павлівки й Новомихайлівки. Біля Новомихайлівки ворог також безуспішно намагався покращити тактичне становище, зазнав втрат і відступив.
 
На Запорізькому напрямку противник обстрілював зі ствольної та реактивної артилерії та танків райони населених пунктів Самойлівка, Гуляйполе, Преображенка, Мала Токмачка, Полтавка, Новосілка, Темирівка, Залізничне і Новоандріївка. Завдавали авіаударів біля Щербаків, Дорожнянки і Новосілки. За допомогою БПЛА вели активну розвідку позицій українських військ.
 
На Південнобузькому напрямку ворог зосереджував зусилля на недопущенні просування українських військ і поповненні втрат. Продовжив обстріли з танків і артилерії різних типів уздовж усієї лінії зіткнення. Завдав авіаційних ударів поблизу Миколаївського, Нового Життя, Первомайського, Білої Криниці і Лозового.
 
Окупанти спробували здійснити прорив української оборони у районі населеного пункту Кірове. За результатами вогневого ураження ворог зазнав втрат і хаотично відступив. З метою ведення повітряної розвідки активно задіяв БПЛА.
 
Нагадаємо, Росія втратила майже 45 тисяч військових після нападу на Україну. Тільки минулої доби загинули близько 400 окупантів, і найбільше – на Донецькому напрямку. Також було знищено близько 120 одиниць різної військової техніки.
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button