Події

​​Створили пропагандистський телеканал на окупованій Херсонщині – повідомлено п…

​​Створили пропагандистський телеканал на окупованій Херсонщині – повідомлено про підозру прокремлівському політтехнологу та його спільникам

???? За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру громадянину рф та семи громадянам України за фактом колабораційної діяльності (ч. 3 ст. 28, ч. 6 ст. 111-1 КК України).

???? За даними слідства, підозрювані, діючи у складі організованої злочинної групи, під контролем держави-агресора організували та налагодили на окупованій території Херсонської області діяльність телерадіокомпанії.

???? У червні 2022 року заступник голови комісії громадської палати рф з питань розвитку інформаційного співтовариства, який входить до найближчого оточення очільника ПВК «Вагнер», разом із так званим керівництвом окупаційної влади Херсонщини організували створення структури органів окупаційної адміністрації.

???? До цієї структури увійшов департамент інформаційної політики Херсонської області.

???? Після цього підозрювані створили та організували роботу пропагандистської телерадіокомпанії «Таврія» в окупованому Херсоні на базі захопленого приміщення Суспільного телебачення. 

???? Її керівником став пропагандист так званої «днр» і ексочільник прокремлівського телеканалу «Оплот» в тимчасово окупованому Донецьку. До роботи в компанії вони залучили проросійськи налаштованих громадян.

???? Впродовж 2022-2023 років працівники так званої ТРК «Таврія», здійснюючи пропагандистську діяльність, підтримували політичне керівництво рф, виправдовували воєнні злочини проти України. 

???? Вони розповсюджували фейкові новини про ситуацію на фронті та в Україні, підтримували псевдореферендум про «приєднання» до складу рф Херсонської області.

???? Під час звільнення Херсону персонал телерадіокомпанії разом з обладнанням втік з окупантами на лівий берег Дніпра.

???? Наразі всі підозрювані переховуються від слідства на тимчасово окупованій території України.

???? Досудове розслідування – ГСУ СБУ.

Більше

Back to top button