Україна

ЗСУ знищили два пункти управління РФ – Генштаб


ЗСУ знищили два пункти управління РФ - Генштаб

Українська авіація за останню добу завдала сім ударів по районах зосередження окупантів.

 
Українські військові продовжують завдавати шкоди ворогові, зокрема, вони знищили два пункти управління. Російські загарбники намагаються вести наступальні дії на чотирьох напрямках на Донеччині. Про це йдеться у зведенні Генерального штабу ЗСУ.
 
Волинський, Поліський, Сіверський та Слобожанський напрямки
 
Оперативна обстановка без істотних змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.
 
Протягом доби противник здійснив обстріли населених пунктів Бачівськ, Волфін та Запсілля Сумської області, а також населених пунктів Ветеринарне, Стрілка, Огірцове, Вовчанськ, Рублене, Дворичанське у Харківській області.
 
Куп’янський напрямок
 
Під ворожі обстріли потрапили Масютівка, Куп’янськ, Кам’янка та Першотравневе Харківської області і Новоселівське та Крохмальне – Луганської.
 
Лиманський напрямок
 
Протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії в районі на південь від Кремінної. Під артилерійський обстріл потрапили Макіївка, Діброва, Білогорівка Луганської області та Іванівка, Колодязі і Зарічне у Донецькій області.
 
Бахмутський напрямок
 
Ворог не припиняє штурмувати Бахмут – протягом доби наші захисники відбили близько 20 атак супротивника. Водночас супротивник вів безуспішні наступальні дії у районі Богданівки Донецької області. Від ворожих обстрілів постраждали Васюківка, Міньківка, Бахмут, Григорівка, Іванівське, Біла Гора, Клебан-Бик та Новодмитрівка.
 
Авдіївський та Мар’їнський напрями
 
Противник вів наступальні дії в районах Новокалинове, Первомайське та Мар’їнка, успіху не мав. Водночас, ворог здійснив обстріли населених пунктів Новобахмутівка, Авдіївка, Водяне, Красногорівка, Георгіївка, Мар’їнка Донецької області.
 
Шахтарський напрямок
 
Протягом доби ворог наступальних дій не здійснював. Для корекції вогню артилерії активно застосовував БПЛА. Здійснив обстріл населених пунктів Новомихайлівка, Вугледар, Пречистівка, Велика Новосілка Донецької області.
 
Запорізький та Херсонський напрямки
 
Противник продовжує нарощувати оборонні здібності. Обстріляв Гуляйполе, Залізничне, Білогір’я, Малу Токмачку, Кам’янське Запорізької області; Берислав, Веселе, Бургунку, Антонівку, а також місто Херсон.
 
Дії окупантів
 
У місті Старобільськ Луганської області так звана окупаційна “влада” використовує представників комунальних служб для заселення військовослужбовців російських окупаційних військ у квартири та будинки, які тимчасово залишили громадяни України.
 
Також почастішали випадки вивезення мирних громадян у невідомому напрямку без пояснень після вибіркових перевірок мобільних телефонів.
 
Успіхи ЗСУ
 
Авіація сил оборони за добу завдала сім ударів по районах зосередження окупантів.
 
Підрозділи ракетних військ та артилерії вразили два пункти управління та станцію радіоелектронної боротьби противника.
 
Як повідомлялося, на тимчасово окупованій частині Херсонської області колаборанти почали готуватися до “виборів”, які Росія планує провести восени 2023 року.
 
Крім того, росіяни обстріляли човен із людьми, які тікали з-під окупації до Херсона.
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button