Україна

Підсумки 13.01: Навчання на Bradley і ПВО з ІталіїСюжет


Підсумки 13.01: Навчання на Bradley і ПВО з Італії

Італія вирішила передати Україні батареї ППО SAMP/T; Навчання ЗСУ на Bradley займе тижні, а не місяці. Кореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

Бої за Соледар тривають
 
Місто Соледар не захоплене російськими військами. Заяви росіян про нібито “взяття” міста не відповідають дійсності. Про це сказав речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Черевий. Він зазначив, що бої точаться у місті. У вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ також йдеться, що бої за Соледар тривають.
 
Італія вирішила передати Україні батареї ППО SAMP/T
 
Італія ухвалила рішення про передачу в Україну батареї зенітно-ракетного комплексу SAMP/T. Італійська армія має на озброєнні лише п’ять батарей SAMP/T, і одна з них зараз розгорнута в Кувейті, але Італія таки вирішила передати ЗРК Україні після дзвінка з Вашингтону.
 
Навчання ЗСУ на Bradley займе тижні, а не місяці – Пентагон
 
Українські військовослужбовці розпочнуть навчання на американській бойовій машині піхоти (БМП) Bradley M2 вже наступного тижня. Процес навчання триватиме кілька тижнів, а не місяців і проходитиме у Німеччині. Про це заявив речник Пентагону Пет Райдер під час брифінгу. За його словами, українські військові пройдуть маневрену та загальновійськову підготовку.
 
Ізраїль передає Україні технології оповіщення про ракети та дрони – посол
 
Ізраїль офіційно передає Україні технології, пов’язані з розумним оповіщенням про ракети та дрони. Про це заявив посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук. Він висловив сподівання, що через якийсь час Україна отримає технологію повністю.
 
ЗСУ отримали десятки тисяч українських мін
 
Перші партії уламкових мін калібром 82 мм, виготовлення яких Укроборонпром налагодив на потужностях іноземних партнерів, уже надійшли на фронт. Головною особливістю удосконаленої українськими фахівцями міни для озброєння радянських стандартів є збільшення кількості смертоносних уламків під час вибуху.
 
ЗСУ захопили рідкісний російський танк Т-90С
 
Українським військовим удалося захопити рідкісний російський танк Т-90С, призначений для експорту. Про це повідомили OSINT-дослідники проекту Ukraine Weapons Tracker. Наголошується, що це перший підтверджений випадок захоплення моделі за весь час війни. Ці танки, призначені для експорту, були передані російській армії після серйозних втрат.
 
В Україні циркулюють вісім підтипів Омікрону
 
На території України циркулюють вісім різновидів штаму коронавірусу Омікрон, новий варіант COVID-19 поки що не виявлено. На сьогодні показники захворюваності COVID-19 нижчі від епідемічного порогу. За останній тиждень зафіксували три тисячі випадків, як і раніше у групі ризику ускладнень особи старше 60 років.
 
ЗСУ довіряють майже 100% українців – опитування
 
В Україні суттєво зріс рівень довіри майже до всіх державних інституцій. На першому місці залишаються Збройні сили України, довіра до яких зросла з 72 до 96%. Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС). Також різко зросла довіра до президента України. Спостерігається значне покращення довіри і до двох інших силових структур у списку: СБУ та Нацполіції.
 
Мадонну запідозрили у торгівлі африканськими дітьми
 
Легендарну американську співачку Мадонну звинувачують у торгівлі африканськими дітьми. Планується розслідування гомосексуальних та трансгендерних звинувачень в усиновленні співачкою малавійських дітей для можливої торгівлі людьми та соціальних експериментів. Всесвітня федерація Ефіопії просить обмежити доступ Мадонни та її партнера до Африки та її дітей.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button