Україна

ЗСУ знищили 513 окупантів на Таврійському напрямку


ЗСУ знищили 513 окупантів на Таврійському напрямку

Ворог почав активніше використовувати дрони-камікадзе, військову техніку, значно збільшив кількість бойових зіткнень.


Минулої доби на Таврійському напрямку Сили оборони знищили 513 окупантів та 45 одиниць військової техніки. Про це в ефірі телемарафону повідомив речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олександр Штупун.

За його словами, вже другу добу поспіль окупанти дуже активно використовують дрони-камікадзе та авіацію. Також значно збільшили кількість бойових зіткнень. Загалом на таврійському напрямку минулої доби армія РФ завдала 13 авіаударів, провела 61 бойове зіткнення, а також здійснила 743 артобстріли.

“Відповідно і втрати ворога зросли, склали минулої доби 513 осіб. Також знищено 45 одиниць військової техніки. Ворог почав більше її застосовувати, зокрема повністю знищено шість танків, 12 ББМ, також один засіб ППО і п’ять артсистем. Зокрема, самохідний міномет калібру 240 мм, 2С4 Тюльпан, який ворог намагався використовувати для знищення наших оборонних позицій. Це дуже потужна зброя”, – розповів Штупун.

Речник наголосив що в районі Авдіївки за добу було відбито 34 атаки ворога, росіяни намагалися йти вперед східніше Новобахмутівки, в районах Степового, Авдіївки, Сєверного, Тоненького і Первомайського.
 
Говорячи про ситуацію на Мар’їнському напрямку, Штупун повідомив, що активність російських військ залишається на високому рівні, за добу там відбито 17 ворожих атак у районах Красногорівки, Мар’їнки та Новомихайлівки.

Нагадаємо, за даними Генштабу, на фронті протягом минулої доби відбулося 91 бойове зіткнення. Сили оборони знищили 1120 окупантів. Загальні бойові втрати Росії з початку війни орієнтовно склали близько 336 230 осіб.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button