Україна

ЗСУ збили за ніч 41 російську ракету – Залужний


ЗСУ збили за ніч 41 російську ракету - Залужний

Головнокомандувач ЗСУ також зазначив, що 10 літаків ворога здійснили пуски 40 крилатих ракет з Каспійського моря.

Сили оборони України вночі збили 41 російську ракету з усього випущених 50 ракет. Однак не вдалося знищити дев’ять ракет Х-22. Про це заявив головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний на своїй Facebook-сторінці в суботу, 24 червня.

За його словами, українські захисники збили 40 ракет крилатих ракет Х-101/Х-555 та одну ракету Калібр.

“Противник завдав ракетного удару по території України крилатими ракетами повітряного базування із бомбардувальників Ту-95мс, Ту-22м3, морського базування Калібр та ударними дронами Shahed-136/131”, – розповів військовий.

Він розказав, що 10 літаків стратегічної авіації ворога здійснили пуски 40 крилатих ракет Х-101/Х-555 з Каспійського моря. Крім того, вісім бомбардувальників дальньої авіації Ту-22м3 завдали ударів 9-ма ракетами Х-22 з північного, південного та східного напрямків.

З акваторії Чорного моря окупанти здійснили пуски двох ракет морського базування Калібр. З півдня противник атакував двома ударними дронами Shahed-136/131, Ракети Х-22 російські воєнні злочинці спрямували в напрямку Дніпра та Кривого Рогу, зазначив головнокомандувач ЗСУ.

До відбиття повітряної атаки залучено підрозділи зенітних ракетних військ, авіацію, мобільні вогневі групи повітряних командувань Центр, Південь та Схід ПС ЗСУ, резюмував Залужний.

Нагадаємо, під час повітряної тривоги у ніч проти суботи, 24 червня, у Дніпрі, Харкові, Кропивницькому, Миколаєві та Києві місцеві жителі чули вибухи.

Перед вибухами в Україні була оголошена масштабна повітряна тривога через запуск ракет та БПЛА.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button